40 kvinder har fået konstateret livmoderhalskræft, som måske kunne have været undgået, ikke de fejlagtigt var blevet frameldt screeningsprogrammet. Af disse er fem døde, fortæller Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, til TV2 Østjylland. Fælles for kvinderne er, at de uden at vide det var blevet frameldt screeningsprogrammet for celleforandringer, der kan føre til udvikling af livmoderhalskræft, på grund af en it-fejl i regionerne i forbindelse med udskiftningen af et 36 år gammelt it-system i 2007. Systemet havde indtil da håndteret invitationer og...
Nye anbefalinger skal styrke indsats mod livmoderhalskræft Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger for screening af livmoderhalskræft skal give danske kvinder bedre mulighed for at deltage i screeningen.
Skriv en kommentar
Hjemmetest for HPV skal få flere kvinder med i screeningsprogram Region Hovedstaden tilbyder enkel hjemmetest for HPV til kvinder, der ikke deltager i det offentlige screeningsprogram
Skriv en kommentarKræftscreening fejler på otte ud af ni kvalitetsmål Dansk screening for livmoderhalskræft lever ikke op til otte ud af ni opstillede kvalitetsindikatorer.
Skriv en kommentarFire kvinder får erstatning efter fejl i screeningsprogram Patienterstatningen har afgjort de første sager om kvinder, der har fået livmoderhalskræft efter de på grund af en it-fejl var blevet frameldt screeningsprogram.
Skriv en kommentarSærlov skal sikre erstatning til kræftramte kvinder Sundhedsministeren vil suspendere forældelsesfrist, der vil søge om erstatning efter manglende indkaldelse til screening for livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar
Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.
Skriv en kommentar
Regionshospital Randers skal hjælpe med at mindske ulighed for patienter med livmoderhalskræft i Europa I et stort EU-projekt om ulighed i screening af livmoderhalskræft har Regionshospital Randers til opgave at kickstarte projektet ved lære fra sig om hospitalets metoder til at inddrage udsatte kvinder i screeningsarbejdet.
Skriv en kommentar