Et spørgsmål rumsterer i hovedet på Marianne Hørby Jørgensen: Er der en stigning af hepatitis af ukendt årsag hos børn eller ej?
Overlæge på Rigshospital Marianne Hørby Jørgensen, der er specialiseret i leversygdom hos børn, står i spidsen for den danske kliniske undersøgelse af et internationalt udbrud af hepatitis. Selvom børnelæger over hele kloden sætter hårdt ind for at opspore og kortlægge udbruddet, fastslår hun, at der stadig er tale om ganske få tilfælde.Foto: Privat

Et spørgsmål rumsterer i hovedet på Marianne Hørby Jørgensen: Er der en stigning af hepatitis af ukendt årsag hos børn eller ej? Sammen med hepatologer verden over leder overlæge Marianne Hørby Jørgensen efter årsagen til et uforklarligt internationalt sygdomsudbrud af hepatitis af ukendt årsag. Tesen er, at de mange nedlukninger har gjort børn mere udsatte for en virus, der er kendt for at kunne forårsage leversvigt.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind