Thomas Urup
Foto: Anne Mette Steen Andersen

Epigenetik kan forudsige behandlingseffekt hos glioblastom-patienter med tilbagefald En undergruppe af glioblastom-patienter har særlig stor gavn af den behandling, de får ved tilbagefald. Nøglen til at udvælge de patienter, som responderer, skal findes i epigenetikken, viser nyt dansk studie.

CHICAGO (Dagens Medicin) – Epigenetik giver svar på hvilke glioblastom-patienter, der har gavn af at blive behandlet med kemoterapi og bevacizumab (avastin) ved tilbagefald. Det viser et dansk studie af 79 patienter med glioblastom, som blev præsenteret ved en poster-session på ASCO lørdag eftermiddag. »Hidtil har vi ikke kunnet udvælge patienter, som vil opnå effekt. Ved at studere patienternes tumorer med en epigenetisk undersøgelse kan vi nu med relativt stor sandsynlighed forudsige, hvilke patienter vi skal give behandlingen,« siger studiets...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind