Kemo inden operation i bugspytkirtlen kan muligvis bedre overlevelse Første randomiserede forsøg som viser, at indledende behandling med kemoradioterapi kan forbedre udfaldet for patienter med tidlige stadier af kræft i bugspytkirtlen, hvor patienterne er sat til at gennemgå en operation.

Et nyt studie viser, at patienter, der modtager kemoterapi med stråling (kemoradioterapi) inden en operation for kræft i bugspytkirtlen, opnår bedre sygdomsfri overlevelse end dem, som startede deres behandling med kirurgi (den nuværende standardbehandling). I tillæg var den toårige overlevelsesrate højere for patienter, der havde modtaget kemoradioterapi inden en operation (42 pct. mod 30 pct.). De indledende fund indikerer, at kemoradioterapi før en operation kan gavne patienter med kræft i bugspytkirtlen. »Dette er det første randomiserede forsøg til at vise,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind