»Til gengæld håber vi også, at man vil se bedre tilgængelighed når populationen vokser, herunder priser vi bedre kan betale og optimering af logistikken,« siger Tarec Christoffer El-Galaly.Foto: Privat.

Endelig kan lymfompatienter behandles med CAR-T-celleterapi: »Enormt betydningsfuldt« Hæmatologer har ventet længe på Medicinrådets seneste beslutning om at anbefale brugen af CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet B-celle lymfom. Nu er det endeligt muligt for læger at behandle deres patienter med den revolutionerende form for behandling, og det kommer vi til at se meget mere af i fremtiden, siger formand for Dansk Lymfom Gruppe.

Da september blev til oktober, skete der noget, som mange patienter med B-celle lymfomer og deres læger havde ventet på længe. Medicinrådet anbefalede endelig brugen af CAR-T-celleterapien Yescarta i anden linje til patienter med diffust storcellet B-celle lymfom. Det er ikke en mirakelkur, men ud fra historiske data ved vi, at denne gruppe patienter har en overlevelse på omkring 30 pct. nogle år efter stamcelletransplantation Tarec Christoffer El-Galaly, professor, Aalborg Universitetshospital Anbefalingen af Yescarta skete på baggrund af solide data...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement