»Man kan godt behandle patienter med B-celle lymfomer med bispecifikke antistoffer, uden at det øger deres risiko for at dø af COVID-19, men der skal måske holdes ekstra øje med patienterne, fordi de har svært ved at komme af med virus igen,« siger Simon Husby.Foto: Privat.

Bispecifikke antistoffer ved lymfomer øger ikke risikoen for død ved smitte med COVID-19 Flere rapporter har indikeret, at CAR-T-celleterapi markant øger risikoen for at dø ved smitte med COVID-19. Nu viser et nyt dansk forskningsarbejde, at risikoen for at dø ved smitte med COVID-19 ved samtidig behandling med bispecifikke antistoffer ikke kommer med den samme forhøjede risiko for patienterne. Det er betryggende nyt, siger forsker.

Inden for de seneste år er der kommet flere nye behandlinger til patienter med lymfomer på markedet, og specielt CAR-T-celleterapi og bispecifikke antistoffer har vist sig at have effekt og øge overlevelsen hos lymfompatienter uden andre behandlingsmuligheder. Pandemien med COVID-19 viste dog også, at det at have været i behandling med CAR-T-celleterapi ikke er omkostningsfrit.  Når B-cellerne er sat ud af spillet, er det meget sværere for kroppen at bekæmpe en virusinfektion, men vi vidste ikke, om det også øgede...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement