En mio. kr. til moderne hjernescanning Hver tredje sygdom i Danmark skyldes lidelser i hjernen og resten af nervesystemet. Forskning i anvendelsesmulighederne for moderne hjernescanning støttes nu med en millionbevilling til hjerneforskere på Glostrup Hospital.

Overlæge, dr.med. Egill Rostrup fra enhed for funktionel billeddiagnostik, klinisk neurofysiologisk afdeling, har modtaget en forskningsbevilling fra Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom på i alt 1.082.550 kr. Bevillingen er givet til et projekt om bestemmelse af hjernens blodforsyning med såkaldt spect- og mr-scanning. Selv i hvile lægger hjernen beslag på op til 20 pct. af det samlede energiforbrug. Når hjernen skal bearbejde information, stiger dens blodgennemstrømning yderligere og øger ’brændstofforsyningen’ af ilt og sukker til hjernecellerne. Projektet går ud på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind