Else Smith: »Ja, jeg er jobsøgende«

Else Smith: »Ja, jeg er jobsøgende« Vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital stopper med øjeblikkelig virkning

66-årige Else Smith er i dag stoppet med øjeblik virkning som vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital efter ‘gensidig overenskomst’. Det bekræfter hun overfor Dagens Medicin:

»Ja, jeg er jobsøgende,« siger hun og har derudover ingen kommentarer.

Fratrædelsen skyldes uenighed i direktionen.

Else Smith har været vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital siden januar 2016, og da hun havde været et år på posten, rettede hun i Dagens Medicin en hård kritik af sundhedsvæsenets indretning:

»Arbejdsgangene, bemandingen og måden, vi tænker hospital i Danmark, er ikke i trit med de forandringer, som har fundet sted i sundhedsvæsenet de seneste 25 år. Strukturen er på sin vis statisk og ikke gearet til den virkelighed, vi lever i, eller til de patienter, vi modtager.«

Under overskriften »Gentænk sundhedsvæsenet« fortalte hun om sin skuffelse ved at komme ud i virkeligheden på hospitalerne efter mange år som ansat i Sundhedsstyrelsen.

»I Sundhedsstyrelsen formulerede vi retningslinjer ud fra, hvad de mest kompetente fagfolk mente, ville være ideelt. Men i mit nuværende job kan jeg se, at idealerne støder hovedet mod arbejdstider, besparelser, mangel på operationslejer osv., når de møder hverdagen. Vi havde ikke øje for, hvor langt der er fra ideal til praksis,« sagde hun.

Else Smith blev fyret som chef for Sundhedstyrelsen i 2015 efter en rækker sager, hvor styrelsen blev kritiseret for ikke at føre korrekt tilsyn med læger, som praktiserede under gængs standard.

Else Smith er fast skribent af Dagens Medicins klumme ‘Stikpillen’ og skriver således i dag om den travlhed, som præger mange hospitalsafdelinger: »Løsningen ligger nok i en anden organisering af lægearbejdet kombineret med mere ledelse og flere ressourcer.«

Sygehusdirektør på Amager og Hvidovre Hospital Birgitte Rav Degenkolv har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Dagens Medicin.

Skriv kommentar