Danske kvinder med senfølger efter brystkræft har i et stykke tid haft den helt unikke mulighed, at de har kunnet få et ekspertpanel til at tage deres sag op med det formål at afsøge, om alt er afprøvet i forhold til deres konkrete problemstilling og behandling. Formålet er, at vi tager nogle sager op, hvor den enkelte læge kæmper med at finde ud af, hvad han eller hun kan gøre for at hjælpe patienten Anders Bonde Jensen, professor, overlæge og...

Psykologisk intervention er i første linje ved behandling af senfølger til brystkræft Forskellige psykologiske behandlinger har vist sig effektive til behandling af senfølger til brystkræft. Selvom kræft er en somatisk sygdom, skal der ofte psykologisk intervention til for at håndtere senfølgerne.
Skriv en kommentar
Ved senfølger til brystkræft skal kirurgen nogle gange på arbejde igen Lymfødem er ofte den store udfordring for kvinder efter et brystkræftforløb. I mange tilfælde kan en fysioterapeut eller en bandagist tage hånd om problemet, men nogle gange må kirurger som Peer Christiansen på banen igen.
Skriv en kommentar
Tucatinib viser lovende resultater til patienter med brystkræft og hjernemetastaser Det eksperimentelle lægemiddel tucatinib har i et fase 3-forsøg vist signifikant effekt ved markant at forlænge overlevelsen og tiden til sygdomsprogression hos kvinder med brystkræft og hjernetumorer. Dansk overlæge vil have fingre i midlet, så snart det bliver godkendt.
Skriv en kommentar
Ingen fordel ved at fjerne primær tumor ved metastaserende brystkræft Patienter, der har haft spredning fra deres primære tumor i brystet, får ingen fordel ud af at få fjernet denne tumor kirurgisk, viser ny forskning fra ASCO.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentar
Eksemsalve viser lovende takter ved brystkræftrelateret lymfødem På baggrund af positive resultater fra et fase 2-forsøg med behandling af brystkræftrelateret lymfødem med den immundæmpende salve Tacrolimus vil danske forskere indlede et større klinisk forsøg.
Skriv en kommentar
Brystkræftlæger er begejstrede over Medicinrådets anbefaling af pembrolizumab Medicinrådet har for nylig lavet en anbefaling vedrørende brugen af pembrolizumab til patienter med tidlig triple-negativ brystkræft og høj risiko for tilbagefald. Den nye anbefaling glæder overlæge Ann Søegaard Knop.
Skriv en kommentar
Strålebehandling eller ej ved brystbevarende operation for brystkræft: Nærmer vi os en afklaring? Et stort internationalt studie viser, at der 10 år efter behandling for brystkræft med en brystbevarende operation stadig ingen forskel er i dødeligheden og fjernmetastaser blandt dem, som har modtaget strålebehandling, og dem, som ikke har. Vi nærmer os mere individualiseret behandling, hvor udvalgte patienter med brystkræft formentlig slet ikke skal have strålebehandling, siger danske læger.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det handler om hele tiden at være en attraktiv arbejdsplads« For andet år i træk vinder Aalborg Universitetshospital for sin behandling af akut leukæmi. Kåringen tilskriver Marianne Tang Severinsen, professor og overlæge ved Hæmatologisk Afdeling, blandt andet en lille afdeling, hvor de har et særligt godt kendskab til patienterne.
Skriv en kommentar