»Det er en positiv historie for patienter med leddegigt. Det er på alle leder og kanter farligt at være deprimeret, og det skal der tages hånd om, men det er ikke mere farligt for patienter med leddegigt, sådan som man ellers kunne have frygtet,« siger Jens Kristian Pedersen.

Depression øger ikke yderligere risikoen for død ved leddegigt Depression øger risikoen for død, men en samtidig diagnose med leddegigt kommer ikke med yderligere forøget dødelighed, viser ny dansk forskning. Det er godt nyt til danske leddegigtpatienter, som kan være beroligede af dette resultat, siger forsker.

Inflammation i kroppen er en faktor ved både leddegigt og depression, og der har eksisteret en frygt for, at to samtidige diagnoser med leddegigt og depression kommer med højere risiko for død sammenlignet med depression alene. Den teori holder dog ikke vand, viser et nyt dansk studie. Studiet finder, at personer med depression har den samme dødelighed uanset en samtidig diagnose med leddegigt. Ifølge en af forskerne bag studiet er det et positivt resultat, som bør betrygge patienter med leddegigt....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement