Stigning i brug af psykofarmaka blandt børn og unge efter pandemien
»Vores tal belyser, hvordan virkeligheden har set ud for nogle børn og unge under pandemien,« siger Mette Bliddal.

Stigning i brug af psykofarmaka blandt børn og unge efter pandemien Børn og unge rapporterede selv, at de oplevede nedsat mental trivsel under pandemien. Nu viser ny forskning, at det også kan ses i forbruget af psykofarmaka og antallet af nye diagnoser med psykiatriske lidelser. Vi skal være opmærksomme på de her børn, siger forsker.

Børn og unges brug af medicin mod psykiatriske lidelser er steget siden pandemiens start. Det viser ny dansk forskning offentliggjort i Jama Psychiatry. Værst har det set ud blandt de 12 til 17-årige, hvor forbruget af medicin mod ADHD, søvnløshed og depression er steget mest. Fundene er baseret på tal fra Lægemiddelstatistikregisteret og underbygger det, som børn og unge selv har fortalt, nemlig at manges mentale tilstand blev forringet under pandemien – og i et omfang, der har krævet medicinering....

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind