Dansk forsker vil udvikle lægemidler til behandling af hjerneskader

Dansk forsker vil udvikle lægemidler til behandling af hjerneskader Anders Bach, postdoc på Institut for Medicinalkemi på Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet, har fået to mio. kr. fra Forskningsrådet for Teknologi og Produktion til et projekt, der kan åbne for udvikling af lægemiddelstoffer til behandling af hjerneskader som følge af slagtilfælde.

Ved udviklingen af lægemiddelstoffer mod hjerneskader efter slagtilfælde har man fokuseret på at blokere for de signalstoffer i hjernen, der aktiverer de involverede receptorer. På den måde beskyttes receptoren mod overaktivering, men desværre påvirkes receptorens normale funktion også – og det resulterer i uacceptable bivirkninger. Det har vist sig at være meget vanskeligt at finde en tilfredsstillende balance mellem den ønskede effekt på sygdommen og bivirkningerne. I Anders Bachs forskningsprojekt ’Targeting therapeutically relevant PDZ domains’ vil han afprøve et fundamentalt...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind