Kvaliteten af behandlingen af forbigående blodprop i hjernen (TIA) vurderes bl.a. ud fra, hvor stor en andel af patienterne der CT/MR-scannes inden for seks timer efter indlæggelse eller ambulant kontakt. Årsrapporten for 2016 fra Dansk Apopleksiregister viser, at det gælder for 88 pct. af patienterne. Hurtig gennemførelse af scanninger er vigtige for den diagnostiske udredning af patienterne, som ofte har alvorlige differentialdiagnoser. Derfor er det glædeligt, at standarden på 90 pct. næsten er opfyldt, lyder det. De logistiske muligheder for...
Øget brug af trombolyse kræver hurtigt præhospitalt beredskab og offentlig bevågenhed Danmarks bedste til behandling af apopleksi 2017
Skriv en kommentarFor få patienter MR-scannes Danmarks bedste til behandling af sclerose 2017
Skriv en kommentarMS: Stigende antal behandlingsskift presser afdelinger Stadig flere lægemidler til behandling af multipel sclerose, og de deraf følgende muligheder for at skifte behandling, lægger pres på neurologiske afdelingers ressourcer, viser årsrapport fra Sclerosebehandlingsregistret.
Skriv en kommentarNæsten alle TIA-patienter får trombocythæmmende behandling i rette tid 99 pct. af patienter med en forbigående blodprop blev sat i trombocythæmmende behandling senest to dage efter første kontakt til sekundær sektor, viser årsrapport.
Skriv en kommentarStore regionale forskelle ved brug af udvidet kognitiv undersøgelse bekymrer Syddanmark og Nordjylland er blevet bedre til at registrere udvidet kognitiv undersøgelse ved udredning af demens, men regionerne halter stadig efter de andre, viser seneste årsrapport. Det bekymrer styregruppe.
Skriv en kommentar‘Imponerende’ national mediantid på 28 minutter for trombolysebehandling Alle afdelinger på nær to lever op til, at 85 pct. af patienterne med akut iskæmisk apopleksi får trombolysebehandling inden for en time efter ankomst til trombolyseenhed.
Skriv en kommentar
Her er de 91 dygtigste inden for 68 behandlinger Se alle resultaterne fra Danmarks Bedste Hospitaler
1 kommentar
Kliniske kvalitetsdata bliver lægernes fyrtårn De kliniske kvalitetsdatabaser skal ikke længere være henvist til et dunkelt hjørne af lægernes bevidsthed. Står det til direktør for Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram, Jens Winther Jensen, skal de snarere agere som fyrtårne, der kan guide lægerne i deres kliniske arbejde med at forbedre kvaliteten af udredning og behandling.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det er vigtigt, at registreringer giver mening for patienten« Jens Grønlund, ledende overlæge, hjerte-lungekirurgisk afdeling, Aalborg Universitetshospital. Afdelingen er Danmarks bedste til behandling af isoleret aortaklapoperation.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det er min drøm at få geriatriske modtagelser over hele landet« Hanne Elkjær Andersen, overlæge, geriatrisk afdeling, Glostrup Hospital. Afdelingen er Danmarks bedste til geriatri.
Skriv en kommentar
Vinder: »Indtastninger må vente, til når man får god tid – og det får man ikke« Peter de Nully Brown, overlæge på hæmatologisk klinik, Rigshospitalet. Afdelingen er Danmarks bedste til behandling af lymfom.
Skriv en kommentar