CRISPR-teknologi skal finde egnede patienter til bortezomib
Foto: Lene Pedersen

CRISPR-teknologi skal finde egnede patienter til bortezomib På Aalborg Universitetshospital arbejder en gruppe forskere på at identificere, hvilke patienter med diffust storcellet B-celle lymfom, der kan have gavn af stoffet bortezomib. Det sker ved hjælp af det såkaldte CRISPR-værktøj, der giver en unik mulighed for at identificere nye molekylære genetiske træk i tumorvæv.

En stor del af patienterne med aggressiv diffust storcellet B-celle ­lymfom – en hyppigt forekommende subtype af non-Hodgkin lymfom (NHL) – har en dårlig prognose, fordi de udvikler resistens over for de eksisterende behandlinger. ­Store randomiserede trials med nyere stoffer har indtil videre ikke kunnet give et generelt løft i overlevelsen blandt patienterne, men nu vil en forskergruppe fra Hæmatologisk Forskningsafsnit på Aalborg Universitetshospital forsøge at gå nye veje. Forskergruppen har fået adgang til en stor mængde patientdata fra et...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind