Cheflæge efter nyt studie: Bør overveje stråleterapi som standardbehandling ved endetarmskræft
Foto: Alex Tran

Cheflæge efter nyt studie: Bør overveje stråleterapi som standardbehandling ved endetarmskræft Strålebehandling kan i de fleste tilfælde helbrede patienter med endetarmskræft, uden at patienterne skal opereres med risiko for efterfølgende stomi. Det viser dansk forskning præsenteret på ASCO. Forsker bag studiet mener, at stråleterapi bør overvejes som standardbehandling.

Patienter med endetarmskræft er traditionelt blevet behandlet kirurgisk for at fjerne kræften. For mange patienter med kræft i den nederste del af endetarmen har det dog betydet stomi resten af livet, da lægerne har været nødt til også at fjerne endetarmens lukkemuskel. Der kan dog være en anden mulighed. Dansk forskning peger nemlig på, at man i stedet kan benytte stråleterapi til patientgruppen. Stråleterapi har i et fase 2-forsøg været i stand til at kurere hovedparten af patienterne uden efterfølgende...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind