Ved hjælp af oral immunterapi er det muligt for mange af de børn, der lider af fødevareallergi, helt at slippe af med den, mener børnelæge Ann-Marie Malby Schoos, der trækker canadiske erfaringer med til Slagelse Sygehus.Foto: Joachim Rode

Børnelæge tester ny tilgang med håb om at gøre børn fri for fødevareallergi På Slagelse Sygehus er børnelæge Ann-Marie Malby Schoos i gang med fundamentalt at ændre den måde, som børns allergi over for visse madvarer behandles på. Eller snarere ikke behandles. For hidtil har det heddet sig, at man ‘bare’ skal undgå det, man reagerer på, og så ellers vente og håbe. Sådan tænker Ann-Marie Malby Schoos ikke.

Et sted på Sjælland er et et tolvårigt barn genstand for en veritabel omkalfatring af den måde, som en bestemt allergi hos børn håndteres på i Danmark. Barnet er allergisk over for en fødevare, der for mange mennesker er en ægte delikatesse, nemlig rejer, men som barnet ikke kan tåle. Det forsøger speciallæge i pædiatri, dr. med. Ann-Marie Malby Schoos, Børne- og Ungeafdelingen på Slagelse Sygehus, at råde bod på. Metoden har hun taget med sig fra sit nylige ophold...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement