Børn og unge med type 1-diabetes kæmper ofte med metabolisk syndrom

Børn og unge med type 1-diabetes kæmper ofte med metabolisk syndrom Et nyt dansk forskningsresultat peger på, at forekomsten af metabolisk syndrom er dobbelt så høj blandt børn og unge med type 1-diabetes sammenlignet med et bredt udsnit af deres jævnaldrende. Vi skal være mere opmærksomme på at identificere og behandle metabolisk syndrom hos børn og unge med type 1-diabetes, siger forsker.

Inden for behandling af personer med diabetes er nogle læger og forskere begyndt at tale om en tendens til, at flere personer med type 1 diabetes også udvikler karakteristika, man normalt forbinder med type 2 diabetes. I nogle videnskabelige undersøgelser betegnes det som ‘dobbelt diabetes’. Vi skal blive bedre til at forstå, at børn og unge med type 1-diabetes ikke er en homogen gruppe, men at der kan være forskelle mellem dem i deres sygdomsbillede Freja, Barrett Mørk, læge og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind