Biomarkør kan afdække effekten af immunterapi ved kræft i hjernen
Foto: Privat

Biomarkør kan afdække effekten af immunterapi ved kræft i hjernen Ikke alle patienter med kræft i hjernen har gavn af immunterapi, når først standardbehandlingen har slået fejl. Nu viser et nyt studie, at en biomarkør kan forudsige, hvilke patienter der vil have gavn af immunterapi, og hvem behandlingen formentlig ikke hjælper.

Glioblastoma er en aggressiv form for kræft i hjernen med lav overlevelse. Derfor er der behov for nye behandlingsmuligheder til patienterne. En mulighed er at behandle med immunterapi i form af checkpointhæmmere, og kliniske studier har da også peget på, at det muligvis gavner nogle patienter, men ikke alle. Nu viser et nyt dansk studie, at det med biomarkører målt i blodet er muligt at identificere, hvilke patienter der formentlig vil respondere bedst på immunterapi, og for hvem behandlingen formentlig...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind