Beretning fra felten: En anæstesilæge yder fødselshjælp i Den Centralafrikanske Republik
Foto: Privatfoto

Beretning fra felten: En anæstesilæge yder fødselshjælp i Den Centralafrikanske Republik En almindelig arbejdsdag bød på 30 fødsler med flere kejsersnit og 7-8 kirurgiske indgreb for anæstesilæge Morten Steensen, der var udsendt for Læger Uden Grænser i Den Centralafrikanske Republik. Her blev han konfronteret med de barske realiteter på fødeafsnittet på Castor Hospital i hovedstaden Bangui.

Den Centralafrikanske Republik i hjertet af Afrika er plaget af voldsomme kampe og en svær politisk krise, og det udfordrer landets sundhedssystem. 70 pct. af alle hospitaler og sundhedsklinikker i landet er ifølge Læger Uden Grænser ude af funktion, og det betyder blandt andet, at mange gravide kvinder er overladt til at klare sig uden professionel fødselshjælp, hvis de får komplikationer. Overlæge på Rigshospitalets Intensiv Terapiklinik Morten Steensen oplevede på tætteste hold det svækkede sundhedsvæsen i det centralafrikanske land. Som...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind