Forskere og klinikere leder konstant efter bedre muligheder for at sikre den bedste behandling til den individuelle patient med kræft, såkaldt personlig medicin. Genetiske forskelle spiller allerede en stor rolle i at karakterisere og sikre den bedste behandling af patienter med kolorektal kræft, men der er behov for at blive endnu bedre. Tidligere forskning har givet håb om, at en ny klassifikation af patientens kræftsygdom, der bygger på genetiske ekspressionsanalyser, kan forudse, hvilken behandling der er bedst for patienten. Denne...

Reduktion i behandlingen med CDK4/6-hæmmere ved brystkræft er associeret med dårligere overlevelse Mange kvinder med metastaserende brystkræft oplever, at de ikke så godt tåler behandling med CDK4/6-hæmmere. På den baggrund reducerer lægerne ofte dosis. Et nyt dansk studie på årets ESMO viser dog en sammenhæng mellem dosisreduktion og ringere overlevelse. Vi skal blive klogere på, hvorfor patienter bliver dosisreduceret og ophører behandling, siger forsker.
Skriv en kommentar
Danske bidrag på ESMO imponerer Danskere forskere havde kufferten fyldt med interessante forskningsresultater, da de tog til årets største kræftkongres på europæisk jord. Her kommer et overblik over de danske bidrag til ESMO. Heriblandt store medicinske forskningsresultater ved livmoderkræft og ved solide tumorer med HER2-mutation.
Skriv en kommentar
RUBY-studiet på EMSO: analyse peger på effekt dostarlimab til alle molekylære subgrupper ved livmoderkræft RUBY-studiet har allerede tidligere vist den gavnlige effekt af behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab i tillæg til kemoterapi. Nu viser en ny analyse af data fra studiet, at behandlingen gavner patienter i alle molekylære subgrupper af kræftsygdommen.
Skriv en kommentar
ESMO: Gode responsrater ved behandling af solide tumorer med aktiverende HER2-mutation med trastuzumab deruxtecan Trastuzumab deruxtecan (Enhertu, T-DXd) er godkendt i få indikationer til patienter med HER2-positiv brystkræft, HER2-positiv mavekræft eller HER2-muteret ikke-småcellet lungekræft. Nu viser et nyt studie, at behandlingen formentlig har effekt hos en bredere vifte af patienter med HER2-muterede solide tumorer.
Skriv en kommentar
Kombinationsimmunterapi viser lovende takter i tidligt klinisk forsøg Et nyt lægemiddel, der er målrettet to immun-checkpointhæmmere, viser gode takter i et tidligt klinisk forsøg med danske patienter. Det virker også på patienter, der har været i behandling med andre former for immunterapi, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk studie med urinvejskræftpatienter skuffer Patienter med lokalavanceret eller metastatisk urinvejskræft har en rigtig dårlig prognose med høj grad af frafald fra behandling og mange indlæggelser. PRO-intervention kunne i et nyt dansk studie ikke forbedre udsigten.
Skriv en kommentar
Brystkræft: Antibiotikabeskyttelsen er langvarig efter rekonstruktioner Problemet med infektioner omkring brystimplantater i forbindelse med brystrekonstruktioner kan man komme omkring med profylaktisk antibiotika lokalt på implantatet eller i implantatlommen. Ny forskning viser, at den beskyttende effekt af antibiotika i implantatlommen varer ved i op imod en uge. Stort dansk studie undersøger i øjeblikket, om det så også beskytter mod infektioner, hvor der er behov for at tage implantaterne ud igen.
Skriv en kommentarPraksisændrende forskning på ESMO: Godt nyt for patienter med blærekræft og lungekræft Industrien har travlt med at fremvise resultaterne af deres forskning på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology. Resultater inden for fremskreden blærekræft og lungekræft med hjernemetastaser er så overbevisende, at de entydigt peger i retning af praksisændring og ændring af guidelines på området.
Skriv en kommentar
Det giver formentlig mening at screene patienter med svær KOL for lungekræft Ny forskning fra Region Syddanmark viser, at omkring hver 20. patient fulgt i lungeambulatoriet med KOL ender med også at få stillet en diagnose med lungekræft. Disse patienter har ofte moderat til svær KOL, og det giver formentlig mening at screene alle vores patienter med svær KOL for lungekræft for at opdage kræftsygdommen tidligt i sygdomsudviklingen, siger forsker.
2 kommentarer
Data efter 10 år: Så stor er gevinsten ved at holde igen med strålebehandling ved prostatakræft I ti år har forskere fulgt, hvordan det er gået patienter med prostatakræft efter behandling med stråleterapi efter operation. Data efter ti år viser, at der er god grund til at holde lidt igen med strålebehandlingen. Overlevelsen er høj, og bivirkninger bliver mindre, siger forsker.
Skriv en kommentar
Industrien sætter solidt aftryk på årets ESMO De store medicinalfirmaer er kommet til den årlige kongres for European Society for Medical Oncology med flere interessante data fra store kliniske studier.
Skriv en kommentar