Mangel på videnskabelig dokumentation betyder, at nogle onkologiske afdelinger på egen hånd ændrer medicindoseringen for ældre patienter, mens andre sværger til altid at give fuld dosis. Også internt på et hospital kan praksis ændre sig fra kræftsygdom til kræftsygdom, fortæller kræftlæger fra Odense Universitetshospital (OUH). En række dårlige erfaringer med svækkede, ældre lungekræftpatienter har ført til, at lægerne på OUH i flere år som fast regel har behandlet alle lungekræftpatienter på over 70 år med 25 pct. lavere doser af...

Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital arbejder målrettet med at raffinere brugen af ultralyd til stadig mere præcis og skånsom diagnostik og stadieinddeling af patienter med lungekræft.
Skriv en kommentar
Behandlingsansvarlig læge følger lungekræftpatienter tæt Onkologer, lungemedicinere og kirurger på Odense Universitetshospital har taget hul på en af ambitionerne i Kræftplan IV og afprøver et pilotprojekt med behandlingsansvarlig læge til lungekræftpatienter.
Skriv en kommentar
ASCO: Lovende data fra to store kliniske forsøg til behandling af lungekræft Den stod på lungekræft gange to, da der på den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev fremlagt de nyeste data vedrørende behandling med durvalumab og osimertinib.
Skriv en kommentar
Region Syddanmark skal afprøve screening for lungekræft Mindst 1.000 personer fra Fyn skal i de kommende tre år deltage i et pilotstudie af screening for lungekræft, har Sundhedsstyrelsen bestemt.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Rapport fra Kræftens Bekæmpelse: MDT-konferencer skal strømlines Der er behov for en national standard for multidisciplinære team konferencer for patienter med lungekræft, viser undersøgelse. Standarden skal bl.a. sikre, at patienterne bedre bliver hørt.
1 kommentarPalliativ immunterapi til patienter med lungekræft giver flere langtidsoverlevere Dansk studie peger på, at palliativ behandling med immunterapi til patienter med ikke-småcellet lungekræft giver klart bedre overlevelsesrater, når man sammenligner med historiske data fra patienter behandlet med kemoterapi. Studiet viser også, at immunterapi både i første og senere linjer bevirker, at nogle patienter bliver langtidsoverlevere, hvilket bekræfter data fra kliniske studier og er utrolig positivt, siger forsker.
Skriv en kommentar
Man bør lede efter blodpropper, når man undersøger lungerne for kræft Læger bør uddannes i at skanne for blodpropper i lungerne i forbindelse med undersøgelser for lungekræft, siger forsker. Derved kan man opdage blodpropper, man ikke ellers ville have ledt efter, og det lægger blot to minutter ekstra til undersøgelserne, viser forskning.
Skriv en kommentarUrolog: For tidligt af lovprise brugen af Irovulfen Ny forskning i det ældre lægemiddel Irovulfen til behandling af blærekræft har gode takter, men det er alt for tidligt at lovprise projektet, siger eksperter.
Skriv en kommentar
Lungekræft: Midaldrende storrygere bør screenes Hele fem lægefaglige selskaber repræsenteret i Dansk Lunge Cancer Gruppe anbefaler, at midaldrende storrygere - og kun dem - screenes. Her er deres plan for, hvordan det skal ske.
2 kommentarer
Multidisciplinære pionerer får Den Gyldne Skalpel De multidisciplinære pakkeforløb for hoved-halskræft på Odense Universitetshospital får Dagens Medicins initiativpris, Den Gyldne Skalpel. Det fynske koncept behandler suverænt flest patienter inden for kræftpakkens deadlines på landsplan. Men det sikrer også en maksimal patientinvolvering, fordi patienterne er inviteret med til konference sammen med specialisterne i deres egen sygdom.
1 kommentar