Herhjemme er aktiv dødshjælp blevet en chik og populær mediesag. Der er spaltevis af dødspop i lalleglade medier, hvor hændervridende pårørende retter forargelsen mod de trevne læger. En af disse, den ellers så venlige og saglige debattør, overlæge, dr.med. Ole Hartling, snerrede således, uventet frustreret, til en arrig datter af en nyligt afdød kvinde: ”Jamen, hvorfor slog du hende ikke selv ihjel?” Desværre er det lykkedes for emsige pressionsgrupper i enkelte europæiske lande at få vedtaget eutanasivenlige lovforslag under påberåbelse...

Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar
Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge almen medicin Vi skal være flere praktiserende læger, hvis sundhedsreformen skal hænge sammen. Det skal derfor gøres mere attraktivt at vælge almen medicin, når man står med sin lægeautorisation i hånden. Yngre Læger har bud på, hvad der skal til, skriver YL-næstforperson.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: Vigtigt at debattere aktiv dødshjælp på et oplyst grundlag REPLIK: Svar til de læger, som har skrevet debatlæg om Lægeforeningens medlemsarrangement om aktiv dødshjælp.
1 kommentarLægeforeningens måde at debattere en værdig død er for ensidig DEBAT: Alle oplægsholderne til et nyligt debatarrangement om værdig død, assisteret selvmord og aktiv dødshjælp i Lægeforeningen var erklærede modstandere af såkaldt assisteret selvmord. Hvis Lægeforeningen ønsker en reel debat, så kunne de begynde med også at indbyde tilhængere af assisteret selvmord og undgå den demagogiske ramme i debatten om assisteret selvmord.
1 kommentarForsvar for MIN journal REPLIK: For de fleste patienter vil det blot betyde mere bekymring at kunne læse direkte med i egen læges journal, skriver praktiserende læge Thomas Olsen.
Skriv en kommentar
Er det på tide at vende sundhedshuset Slotholmsgade udad som sygehusene i reformudspillet? DEBAT: Kære sundhedsminister, jeg har svært ved at komme til dit sundhedshus. Har du mulighed for at tage på hjemmebesøg i almen praksis i Thy? Det er måske ikke effektivt, men kan være værdifuldt, skriver Jens Tilma.
Skriv en kommentar
Vores politikere må prioritere livet og ikke døden STIKPILLEN: Jeg kan ikke være med til assisteret selvmord, når velfærdsstaten spiller fallit. Det er ikke i overensstemmelse med lægeløftet, skriver praktiserende læge Maria Krüger.
2 kommentarerDebat: Jeg har ikke fingrene i klejnekassen Alle kan blive enige om, at der ikke må forekomme snyd, men der bliver brugt alt for mange personaleressourcer på honorarudregning, skriver forhenværende praktiserende læge.
Skriv en kommentar
Patienter betaler en høj pris i lægeklinikker, der bliver drevet af store virksomheder DEBAT: Først da jeg kom i turnus og fik mulighed for at arbejde i en tryg og superviseret lægepraksis, indså jeg, hvor farligt det havde været for patienterne, skriver regionsrådsmedlem og læge Grethe Olivia Nielsson (EL), som har arbejdet i en stråmandsklinik.
Skriv en kommentar
Tanken om en lægelig direktør for primærsektoren er god DEBAT: En faglig styrkelse af ledelsen af primærsektoren kan være med til at modvirke udbrændthed og genskabe balance i et samlet sundhedsvæsen, skriver Frede Olesen.
8 kommentarer
Danske Regioner til praktiserende læger: Vi vil styrke almen praksis og lægedækningen DEBAT: En stærk almen praksis er meget vigtig i fremtidens sundhedsvæsen, når vi vil styrke lægedækningen i de områder med de mest syge. Derfor vil vi investere i almen praksis og styrke den faglige dialog og ledelse, mens vi skal dele forhandlingsopgaven op, så ikke alt skal forhandles.
4 kommentarer