Et nyt center for eksperimentel behandling skal styrke behandlingen for hjertesvigt. Det fremgår af aftalen om en sundhedsreform, som Dansk Folkeparti og regeringen har indgået i denne uge. Regeringen og Dansk Folkeparti er således enige om, at »oprette to nye centre for eksperimentel behandling inden for livstruende neurologiske sygdomme (fx ALS og sklerose) og livstruende hjertesvigt (fx ’kunstigt hjerte’)«, fremgår det af aftaleteksten. De to nye centre skal forbedre mulighederne for at modtage eksperimentel behandling i det offentlige sundhedsvæsen, som...

Stigning i aktivitet på hjerteområdet efter COVID-19 nedlukning Opfordringerne til borgerne om fortsat at henvende sig ved symptomer på hjertesygdom har haft effekt, viser særrapport fra RKKP.
Skriv en kommentar
Bekymring og uvished om hjerterehabiliteringens kvalitet På hjerteafdelingerne er der frygt for, at rehabiliteringen efter hjertesygdom halter, efter at opgaven blev flyttet fra hospitalerne til primærsektoren. Men ingen ved det med sikkerhed, for der mangler data.
Skriv en kommentar
Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentar
CT er bedst i test ved undersøgelser for åreforkalkningssygdom i hjertet Stort europæiske studie med dansk deltagelse slår fast, at CT-scanning er bedre end koronarangiografi til undersøgelser hos patienter med brystsmerter. Studiet er udgivet i NEJM.
Skriv en kommentar
Reportage: Bypass på bankende hjerte gennem et nøglehul Ved et nyt behandlingstilbud på Rigshospitalet fik patient nummer 22 for nylig en bypass på bankende hjerte gennem tre små huller i siden og et lille snit i brystet. Mens andre patienter ser frem mod oversavet brystben, måneders genoptræning og mobilisering efter en bypass, er patient nummer 22 måske allerede tilbage på golfbanen om tre uger.
Skriv en kommentar
Nyt professorat skal styrke behandlingen af åreforkalkning Overlæge ved Hospitalsenheden Vest og lektor i Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, Morten Böttcher, kan snart skrive endnu en titel på CV´et.
Skriv en kommentarNyt studie: Velkendt lægemiddel kan bremse arvelig hjertesygdom hos unge Forskere har i mange år ledt efter en måde at bremse den arvelige sygdom fortykket hjerte. Nu er der glædeligt nyt på vej. Velkendt lægemiddel ser ud til at kunne bremse sygdommen blandt børn og unge.
Skriv en kommentar
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Overlæge på Rigshospitalet er ny lærestolsprofessor i karkirurgi Jonas Peter Eiberg nyudnævnt lærestolsprofessor i karkirurgi ved Københavns Universitet. Han arbejder for at gøre aneurismekontroller og uddannelsen til karkirurg endnu bedre.
Skriv en kommentarIngen overlevelsesgevinst ved afkøling efter hjertestop Nyt stort dansk-svensk studie viser samme overlevelsesgrad blandt nedkølede og ikke-nedkølede hjertestoppatienter. Overlæge er stolt af resultaterne og mener, at studiet sætter nye standarder.
Skriv en kommentar