Region skal forklare sag om uskyldig læge Flere politikere har bedt Region Hovedstadens administration redegøre for regionens praksis, når chefer påtænker at indberette sygehusansatte til embedslægen.

Peter L. Larsen blev i 2012 indberettet til embedslægen for et syv en halv måned gammelt patientforløb, hvor en psykiatrisk patient døde efter et langvarigt og kompliceret forløb.

Underretningen blev afsendt, uden at hverken lægen selv, hans tillidsrepræsentant, vejleder eller uddannelsesansvarlige overlæge blev hørt.

Et forløb, der af flere kilder kaldes ‘grotesk’, bl.a. fordi Peter Lindorff Larsen slet ikke havde vagt på de dage, anklagen mod ham drejede sig om. Et faktum, der kunne have standset sagen, men som aldrig blev tjekket. Efter to år blev han frikendt.

Sagen får nu politikere i Region Hovedstaden til at bede administrationen om en redegørelse for regionens retningslinjer for indberetning af læger.

»Jeg vil gerne, med afsæt i Dagens Medicins artikel, høre om Region Hovedstaden har en fast praksis – nedskreven eller ej – for, hvordan medarbejdere høres/inddrages, hvis ledelsen påtænker at indberette dem til embedslægen/Sundhedsstyrelsen. Hvis ja, ønsker jeg den beskrevet. Hvis nej, ønsker jeg at vide, om administrationen ikke ser et behov for en fast og gerne nedskreven praksis, og hvad denne i givet fald bør gå ud på,« spørger Charlotte Fischer fra De Radikale.

Også Venstres Anne Ehrenreich og Erik Sejersten har bedt administrationen om en nærmere redegørelse.

Skriv kommentar