Årets top 10: De mest læste artikler om almen praksis
Artiklen om Eva Folkersen, som stoppede efter syv år som praktiserende læge i Brønshøj, er den mest læste om almen praksis på Dagens Medicin i år.

Årets top 10: De mest læste artikler om almen praksis Personnære artikler med praksislæger, der siger stop eller rykker videre, præger listen over de mest læste artikler om almen praksis i 2019.

10. Ung speciallæge overtager regionsklinik på Frederiksberg

I november overtog 35-årige Kristoffer Sønderstrand Jacobsen ansvaret for 2.000 borgere fra regionsklinikken på Frederiksberg Hospital. Konen havde foretrukket en etableret praksis. Selv havde den nyuddannede læge svært ved at få øje på en mere oplagt mulighed for at skabe sin egen.

Niels Abildgaard

9. Praktiserende læger overser knoglemarvskræft

Mange patienter med knoglemarvskræft får først stillet diagnosen et helt år efter, at de har mærket de første symptomer på sygdommen, viser ny undersøgelse.

8. Forlod en presset almen praksis: Nu er jeg lykkelig som 1813-læge

Akuttelefonen 1813 har nu langt nemmere ved at tiltrække praktiserende læger end tidligere. Vi er inde i en god udvikling, siger ledelsen. Men 1813 er stadig en forkert konstruktion, og der er stadig problemer, siger læger.

7. Jannik rykkede fra Aarhus til Grenaa og mistede en halv lægeløn

Vil vi uligheden i sundhed og lægemanglen i yderområderne til livs, skal det være attraktivt at være læge for de tunge patienter. Det er ikke tilfældet i dag. Tværtimod, mener Jannik Falhof, som selv skiftede praksislivet i Aarhus midtby ud med Grenaa.

6. »Jeg satte mig i min klinikstol og vidste, jeg ikke kunne arbejde mere«

For et år siden gik praktiserende læge Hanne ned med alvorlig stress. 10 måneder efter kæmpede hun sig tilbage til sin praksis. Undersøgelse fra 2016 påviste et højt stressniveau blandt praktiserende læger.

5. Gift med læge: Topforhandler trækker sig fra forhandlinger med praktiserende læger

Når Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) inden længe ventes at tage hul på de nye overenskomstforhandlinger med PLO, vil der være udskiftning på både formands- og næstformandsposten i forhandlerteamet.

4. Dansk læge sender 300 røde roser til kritisk norsk journalist

Journalist fra Dagens Medisin Norge opfattede 300 roser samt et kort med lumre undertoner leveret til privatadressen som en trussel. Dansk læge, der ejer både patientjournalsystemer, betalingsautomater, kommunikationstjenester og inkassoindkrævning ved mange af landets lægekontorer, erkender forsendelsen og undskylder.

3. To 1813-læger frikendt for uagtsomt manddrab

To læger blev ved Retten i Lyngby frikendt for uagtsomt manddrab, efter at en kvinde døde 1. januar 2016 få timer efter sit andet opkald til 1813. Begge læger skulle dog betale 5000 kr. i bøde for at have overtrådt autorisationsloven.

2. Frustreret praksislæge: Hospitalerne afviser dagligt mine henvisninger

Det er blevet sværere at få patienter henvist fra almen praksis til undersøgelse på hospitalet, mener praktiserende læge. Regionen er uenig, men erkender, at der er sket en opstramning på enkelte områder.

1. Stopper som 44-årig: Praktiserende læge har fået nok

Efter syv år stoppede Eva Folkersen som praktiserende læge i Brønshøj. Det kostede hende en halv million kr. i goodwill, men uden børn at forsørge er det økonomiske tab til at tolerere. Norge, Privatlægen eller noget tredje venter forude.

Skriv kommentar