Vi anerkender vores lokale lederes og Psykiatri og Social Ledelsens indsats for via en Styregruppe at give os muligheden for at se på mulige løsninger inden for smalle økonomiske rammer. Men resultatet, der kan komme ud af at flytte rundt med i forvejen små midler indenfor allerede trængte rammer, anser vi ikke som sufficiente i forhold til at imødekomme en betydelig bedring af såvel arbejdsmiljøet og patientsikkerheden i henhold til nedenstående punkter. Vi oplever i vores dagligdag: at forebyggelse af...

Hvorfor ikke bare afskaffe psykiatriloven, Sophie Løhde? DEBAT: Gør nedbringelsen af tvang i psykiatrien til en vindersag. Afskaf muligheden for tvang i psykiatrien eller giv psykiatrien de nødvendige ressourcer, så lovens intention og ord kan overholdes, skriver Gitte Ahle.
1 kommentar
4 professorer: Ensartede evidensbaserede tilbud af høj kvalitet til børn og unge i psykisk mistrivsel er en menneskeret Med den nye psykiatriplan har politikerne fået en unik mulighed for at prioritere indsatser til børn og unge, vi ved virker, og skabe sammenhæng mellem tidlige indsatser og den specialiserede behandling.
Skriv en kommentarBekymrende omgåelse af den bedste evidens Det kan have store konsekvenser for børn og unge med ADHD og de professionelle, der behandler dem, at den behandling, der anbefales ikke er baseret på den bedste foreliggende evidens.
Skriv en kommentar
Hvor mange oplever abstinenser efter antidepressiv medicin? Nyt studie viser vej – eller gør det? Når jeg indleder kronikken her med, at ’forskerne i resultatafsnittet konkluderede…’, er det altså fordi, at hele pointen er, at resultatafsnit og metodeafsnit fortæller to helt forskellige historier. Undersøgelsen skal minde os om vigtigheden af at læse forskningsartikler – læse dem – før man ukritisk videreformidler resultaterne ud til verden og praksis med et ’forskning viser’, skriver cand.psych., ph.d. Anders Sørensen.
Skriv en kommentar
Skuffende finanslovsaftale sætter 10-årsplanen for psykiatrien på pause Fire år er gået, og vi har stadig ikke fået en tydelig sammenhængende 10-årsplan for psykiatrien! Den seneste finanslov vidner desværre også om en anden reel politisk prioritering af psykiatrien. Hvornår mon regeringen har tænkt sig at indfri løftet om en velfinansieret 10-årsplan?, skriver Mikkel Rasmussen, næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab og tidligere ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Hvad OPUS kan lære af FACT Behandlingsparadigmet i psykiatrien er skiftet fra et fokus på klinisk recovery til personlig recovery, siden OPUS-modellen blev udviklet i 1990’erne. Derfor er det bekymrende, at bestyrelsen i Dansk Psykiatrisk Selskab retter hård kritik mod den ambulante FACT-model, der netop har fokus på patientens behov for at komme sig og fungere i civilsamfundet, skriver Casper Westergaard, overlæge, Region Hovedstadens Psykiatri.
1 kommentar
Alle børn og unge har ret til mental sundhed: Her er de vigtigste opgaver, vi skal løse for at nå målet NYTÅRSTALE: Vi er mennesker i en krisetid, men vi behøver ikke at være i krise. Der er meget, vi kan gøre for at fremme mental sundhed, forebygge psykisk sygdom og forbedre behandlingen. Den største fare er, at vi undervurderer kompleksiteten af problemerne og vælger de overfladiske ”quick fixes” for at gøre noget hurtigt. Vi har brug for en langsigtet national strategi for udvikling, forskning og innovation på psykiatriområdet, skriver Pia Jeppesen, professor og overlæge i Børne- og Ungdomspsykiatri.
Skriv en kommentar
Tvang i psykiatrien bør ophøre DEBAT: Danmarks tvangsbehandlinger i psykiatrien, har fået FN til at løfte pegefingeren. Det mener professor Peter Gøtszche er fuldstændig på sin plads. Ifølge ham må og skal tvang i psykiatrien stoppes.
3 kommentarer
Mennesker med psykiske sygdomme skal ikke betale for nødvendig behandling Den offentlige psykiatri skal styrkes, og regionerne skal forpligtes til at opslå flere ydernumre i psykiatri og børne- og ungdomspsykiatri, foreslår Overlægeforeningen og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.
3 kommentarerI psykiatrien øger den politiske retorik om anti-stigmatisering uforvarende stigmatiseringen Retorikken omkring begrebet stigmatisering bidrager kun til at øge stigmatiseringen af mennesker med psykisk sygdom. Det er paradoksalt at tro, at menneskers sygdomsidentiteter forsvinder, fordi vi som samfund lærer befolkningen at identificere sig med psykiatriske kategoriseringer, skriver førsteamanuensis og ph.d. Jeppe Oute.
1 kommentar
Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så? DEBAT: Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar