Proteiner giver højere risiko for hjertesygdom

Produktionen af forskellige proteiner i underhudsfedt kan give svaret på, hvorfor ekstra fedt om taljen kan øge risikoen for hjertesygdom. En amerikansk forskergruppe har i tidsskriftet American Journal of Physiology and Endocrinology and Metabolism offentliggjort en undersøgelse af, om cytokiner, som produceres af underhudsfedt, kan kobles til risikoen for hjertekarsygdom. I undersøgelsen indgik 20 kvinder, der havde passeret overgangsalderen. Forskerne tog bl.a. prøver fra underhudsfedtet hos kvinderne, hvor de undersøgte produktionen af tre proteiner: TNF-alfa og interleukin-6, som kan påvirke...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement