Når Solvejs Videbæk Bueno støder på noget, hun gerne vil tage med sig til den praksis, hun skal arbejde i, når hun bliver færdig som almen mediciner, skriver hun det ned i sit dokument med guldkorn. Her deler hun 5 af dem med Dagens Medicins læsere: Fælles morgenmøde »Jeg var i en praksis, hvor vi alle sammen mødte ind og satte os ved hver vores skærm og telefon kl. 8. Men under corona kom der nye retningslinjer, som vi skulle...

Solvej samler guldkorn til fremtidens praksis Hoveduddannelseslæge i almen medicin Solvej Videbæk Bueno bruger sin uddannelsestid til at samle guldkorn, som hun kan bruge i den praksis, som hun gerne selv vil arbejde i, når hun bliver færdig.
Skriv en kommentar
36-årig almen mediciner: »Alene i min tolvmandsgruppe, er vi fire nyuddannede speciallæger, som tager lægevagter om natten« I årevis var det upopulært at arbejde i lægevagten om natten i Region Midtjylland. Sådan forholder det sig ikke længere. For 36-årige Pernille Hansen sikrer vagterne et arbejdsliv med stor fleksibilitet og frihed, inden årene med egen lægepraksis.
Skriv en kommentar
Kvitteringer i almen praksis nærmer sig med hastige skridt Inden udgangen af juni vil patienter, der benytter app'en Min Læge, få en kvittering med hjem fra besøget hos egen læge. Den nye funktion står PLO bag, og formålet er at øge gennemsigtigheden i almen praksis, der de seneste år har været ramt af flere sager om overfakturering og svindel.
2 kommentarer
Førstebehandling af lovforslag om patientantal i almen praksis: »Tvang er ikke en rekrutteringsstrategi« Regionernes ret til at fastsætte patienttal møder kritik fra læger og enkelte partier, mens sundhedsministeren kalder lovforslaget et nødvendigt skridt mod et stærkere nært sundhedsvæsen.
1 kommentar
Studie: Økonomiske forhold har en stærk sammenhæng med fejlmedicinering Et omfattende dansk studie med 177.495 deltagere afslører signifikante sociale, kulturelle og økonomiske forskelle i risikoen for at modtage uhensigtsmæssig medicin. Praktiserende læger kan gøre stor forskel, siger forsker.
Skriv en kommentar
Cheflæge om tvangsflytning: Vi har et fælles ansvar for at gøre uligheden på vores hospitaler mindre For cheflæge Mette Fabricius har der aldrig været et alternativ til at genskabe en velfungerende fødeafdeling på Nykøbing Falster Sygehus. Men opgaven er svær, og derfor bliver 50 læger fra Roskilde nu mødt med krav om at arbejde i Nykøbing et par dage om måneden. Det møder kritik fra Overlægeforeningen, men den kritik er for letkøbt, mener Mette Fabricius.
1 kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
Aktiviteten i Region Syddanmarks speciallægepraksis blev sluppet fri: Nu er evalueringen landet I tre måneder af 2024 kunne Region Syddanmarks privatpraktiserende speciallæger skrue op for aktiviteten uden at blive ramt af hverken knækgrænse eller den samlede økonomiske ramme. Effekten blev dog ikke så stor som håbet, erkender Region Syddanmarks regionsformand.
Skriv en kommentarTo unge læger i start 30’erne tjente ca. 3 mio. kr. i lægevagten sidste år For de mest flittige læger er der fortsat gode penge at hente på lægevagtsarbejde, selvom lønstrukturen flere steder er blevet lavet om. Og det kræver ikke nødvendigvis en speciallægetitel, fremgår det af en ny opgørelse.
4 kommentarer
Læger i hovedstaden får klar besked: Udskriv kun disse tre typer opioider, når det er strengt nødvendigt Ny handleplan fra Region Hovedstaden lægger op til kamp mod vanedannende opioider. Eksempelvis skal brugen af tramadol og kodein til nye patienter hos de praktiserende læger være reduceret med 90 pct. i 2026.
Skriv en kommentar