Thiazider er en gruppe lægemidler, der anvendes af flere end 100.000 danskere mod behandling af forhøjet blodtryk. Generelt anses lægemidlerne for at være effektive og billige, men de kan også i nogle tilfælde give markante bivirkninger, heriblandt lavt saltindhold i blodet. Denne bivirkning forekommer langt oftere, end det er angivet i lægemidlernes indlægssedler. Det viser et nyt studie, der er lavet i et samarbejde mellem forskere fra SSI, Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, samt Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. »I dette...

Genetik spiller også en rolle for hjertekarrisikoen ved hudlidelsen hidrosadenitis suppurativa Dansk studie viser, at genetik også er involveret i koblingen mellem hudsygdommen hidrosadenitis suppurativa og øget risiko for hjertekarsygdom og diabetes. Måske kan identificerede proteiner være lægemiddelmål i behandlingen af både hjertekarrisikoen og hudsygdommen, siger forsker.
Skriv en kommentar
For få får vigtig behandling efter fødslen: »Et område, der skal meget mere fokus på« Mange kvinder oplever i forbindelse med graviditet, at deres blodtryk stiger, og at det forbliver højt efter fødslen. Denne gruppe bør behandles med blodtrykssænkende medicin, indtil blodtrykket falder, men nyt studie viser, at ikke alle starter i behandling. Der skal mere fokus på at behandle forhøjet blodtryk ned umiddelbart efter graviditet, da det ellers kan medføre alt fra hjertekar- og nyresygdomme til neurologiske sygdomme, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overlevelsen er ringe for patienter med forhøjet blodtryk i lungekredsløbet Forhøjet blodtryk i lungekredsløbet er en sjælden komplikation til blodprop i ben eller lunger. Nu har danske forskere kortlagt, hvor hyppig tilstanden er, hvem den rammer, og hvordan det går patienterne. Vi skal blive bedre til at forebygge denne komplikation hos vores patienter, siger professor og overlæge.
Skriv en kommentar
Forhøjet systemisk venetryk forklarer formentlig sjælden hovedpine hos børn Når børn udvikler uforklarlig hovedpine, kan der være tale om idiopatisk intrakraniel hypertension. Netop denne form for hovedpine skyldes formentlig forhøjet systemisk blodtryk i venesystemet, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Efter afsløring om ESC-formand melder danske kardiologer ud: Vi kan stå inde for de danske behandlingsvejledninger Dansk Cardiologisk Selskab tager klart afstand fra interessekonflikten, der er kommet frem i TV2-dokumentar om hjertemedicinen Ivabradin og den tidligere ESC-formand. Selskabet står inde for de danske behandlingsvejledninger for medicinen, siger formand.
Skriv en kommentar
Usædvanlig sag om interessekonflikt: Tidligere ESC-præsident modtog en halv milliard kroner TV2-dokumentar afslører, at den tidligere præsident for de europæiske kardiologer, Kim Fox, modtog flere hundrede millioner kroner fra medicinalindustrien for at undersøge effekten af et hjertelægemiddel, som han senere anbefalede i de kliniske retningslinjer. Beløbets størrelse gør sagen usædvanlig, men vi har generelt et stort problem med interessekonflikter inden for de medicinske specialer, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal blive bedre til at forstå og behandle den nyrerelaterede sygdom CKD-MBD Tusindvis af danskere lider af komplikationen 'mineral and bone disorder' i forbindelse med kronisk nyresygdom. Vi mangler forståelse af koblingen mellem nyresygdom og sygdom i hjertet og knoglerne, ligesom vi skal have mere viden om, hvorvidt det, som vi gør i behandlingen, virker optimalt, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Tidspunktet for behandling med blodtryksmedicin er ligegyldigt Flere studier på den årlige kongres for European Society of Cardiology viser, at det er ligegyldigt, om man tager sin blodtryksmedicin om morgenen eller om aften. Bare man tager den. Ydermere viser flere studier god effekt af behandlinger med flere typer blodtryksmedicin i én pille.
Skriv en kommentar
Der er overraskende høj risiko for hjertesvigt efter atrieflimren Ny undersøgelse af forekomsten af atrieflimren i Danmark peger på, at der er behov for, at forebyggelse og behandling af hjertesvigt efter atrieflimren får et større fokus.
Skriv en kommentar