Fem forskere fra Regionshospitalet Randers har fået en samlet bevilling på 1,6 mio. kr. To af forskerne skal med bevillingen styrke forskningsområdet inden for behandling af senfølger ved henholdsvis brystkræft og tyktarmskræft. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Akademisk koordinator og forskningskoordinerende overlæge Pinar Bor er glad for støtten til Regionshospitalet Randers: »Projekterne har potentiale til at komme mange patienter til gavn, både når det kommer til overlevelse, men også når det kommer til livskvalitet,« siger Pinar Bor. Vaginal...

Overlæge: Vi må ikke efterlade vores kolorektalcancer-patienter alene med smerter og andre senfølger En stor del af patienter, der bliver behandlet for kolorektalcancer, har efterfølgende livskvalitetsnedsættende smerter, som de ofte går rundt med alene i den tro, at der ikke er hjælp at hente. Vi må ikke efterlade disse patienter i den tro, at vi ikke kan hjælpe dem, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Brystkræftscreeninger øger kvinders lyst til at deltage i andre kræftscreeningsprogrammer Nyt studie viser, at når kvinder er til brystkræftscreening, er det ideelt også at tilbyde dem andre screeninger. Det kan øge deltagelsen i screeningsprogrammerne for tarmkræft og livmoderhalskræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Regionshospital Randers skal hjælpe med at mindske ulighed for patienter med livmoderhalskræft i Europa I et stort EU-projekt om ulighed i screening af livmoderhalskræft har Regionshospital Randers til opgave at kickstarte projektet ved lære fra sig om hospitalets metoder til at inddrage udsatte kvinder i screeningsarbejdet.
Skriv en kommentar
Regionshospitalet Randers får universitetsklinik inden for kræftscreening Det skal sikre mere viden om kræftscreening, når et allerede aktivt forskningssamarbejde på Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet i Randers bliver styrket med udnævnelsen til universitetsklinik indenfor kræftscreening.
Skriv en kommentar
Michael Borre: Nødvendigt at tale om kønsforskelle inden for kræftområdet I en tid, hvor vi helst ikke må tale for meget om forskelle mellem køn eller køn i det hele taget, er det nødvendigt at tale om kønsforskelle mellem mænd og kvinder, når det handler om kræft. Det mener overlæge og professor Michael Borre, der er faglig ordstyrer på en kommende konference om netop køn og kræft.
Skriv en kommentar
Professor samler op på EAU25: Dette var det mest interessante Professor Lars Lund fra Urinvejskirurgisk Afdeling L på Odense Universitetshospital deltog i årets store kongres for European Association of Urology. Han kommer her med sit bud på det, der var kongressens højdepunkter.
Skriv en kommentar
Tuberkulosevaccine beskytter mod tilbagefald efter blærekræft En BCG-vaccine er standard efter operation for blærekræft, men giver læger også en tuberkulosevaccine, bliver immunresponset endnu bedre, viser nyt studie præsenteret på EAU25. Kongressen bød også på et studie med en ny metode til at forudsige tilbagefald ved nyrekræft
Skriv en kommentar
Har ledt til ny praksis på AUH og ændrede retningslinjer: Urinmarkører sparer blærekræftpatienter for kikkertundersøgelser Et dansk studie, der blev belønnet med pris på EAU-kongressen, viser, at brugen af urinmarkører kan spare gruppe af patienter med blærekræft for en masse kikkertundersøgelser. Metoden er allerede indført på Aarhus Universitetshospital, ligesom Dansk Blære Cancer Gruppe har ændret retningslinjerne inden for området.
Skriv en kommentar
Chokbølger hjælper ikke på rejsningen efter operation for prostatakræft Mange mænd slås med inkontinens og erektil dysfunktion efter at have fået foretaget en omfattende operation for prostatakræft. Nyt dansk studie viser, at chokbølger ikke hjælper på erektil dysfunktion inden for tre måneder, men professor Lars Lund er forhåbningsfuld i forhold til effekt efter længere tid.
Skriv en kommentarTo store prostata-studier på urologikongres satte fokus på screening og ny behandling Mænd, der undlader at deltage i screening for prostatakræft, har øget risiko for at dø af prostatakræft, viser et nyt studie præsenteret på den årlige kongres for European Association of Urology. Et andet studie viser, at forstørret prostata kan behandles med vand under højt tryk.
Skriv en kommentar
Cheflæge: Dobbelt immunterapi kan være ny standard til patienter med særlig form for tarmkræft Et stort internationalt Lancet-studie viser, at til patienter med særlig type metastaserende kolorektalcancer er immunterapien nivolumab ikke bare bedre end kemoterapi – nivolumab plus ipilimumab er som dobbelt immunterapi bedre end bare at give én immunterapi. Det er de mest spændende data inden for området i disse år, siger cheflæge Lars Henrik Jensen fra Vejle Sygehus.
Skriv en kommentar