Forsøg med at belønne ansatte i amerikanske virksomheder for at holde op med at ryge har betydet, at mange er blevet røgfrie. Det skriver Berlingske. Metoden bliver positivt modtaget af forebyggelseseksperter, og Trygfonden er klar til at finansiere et lignende forsøg herhjemme. Hos Kræftens Bekæmpelse ser projektchef Niels Them Kjær gerne at projektet bliver prøvet af i Danmark. »For nogen vil det måske være kontroversielt. Men udsigten til en økonomisk gevinst er i mange henseender en meget stærk drivkraft, og...

E-cigaretter: Vejen til rygestop — eller rygestart? E-cigaretternes boom har opdelt eksperter inden for rygning, rygestop og folkesundhed i to lejre. Nogle er begejstrede, mens andre holder sig til et forsigtighedsprincip. Vi har spurgt én fra hver lejr, hvad de mener om damp som erstatning for røg.
Skriv en kommentar
Overlæge om intet tilskud til effektivt rygestopmiddel: »En falliterklæring« Lægemiddelstyrelsen har afvist at give Decigatan til at understøtte rygestop generelt tilskud. Det ærgrer overlæge Anders Løkke fra Lungemedicin ved Vejle Sygehus, men han er ikke overrasket. Det kan ellers redde liv og blive billigere på den lange bane, siger han.
1 kommentar
Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.
3 kommentarer
Praktiserende læger har meget individuelle måder at håndtere patienter med symptomer på nedre luftvejsinfektioner Nyt dansk studie belyser, hvilke tanker og overvejelser de praktiserende læger gør sig, når de håndterer patienter med en mulig nedre luftvejsinfektion. Der er ret store forskelle mellem lægerne i deres tilgang til patienterne, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Danskerne støtter røgfrie udeområder Danskerne har vænnet sig til ikke at ryge indendørs, og nu er turen kommet til at diskuterer røgfrie udeområder, mener forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse i kølvandet på ny analyse af danskernes holdning til røgfrie udeområder.
Skriv en kommentar
Nye tal bekymrer: Almen praksis laver meget få lungeundersøgelser Mere end et halvt år inde i coronakrisen er antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis fortsat i bund. Det viser nye tal fra Danske Regioner. »Uden undersøgelsen kan det være meget svært at vurdere, om patienten er alvorligt syg eller ej,« lyder det fra bekymret overlæge på Vejle Sygehus.
3 kommentarer
Søren Brostrøm: Praktiserende lægers ansvar at ordinere COVID-19-vaccine Sundhedsstyrelsens direktør har ‘fuldstændig’ tillid til, at de praktiserende læger og de patientansvarlige sygehuslæger på baggrund af retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen kan vurdere, om deres patienter skal vaccineres mod COVID-19.
Skriv en kommentarNye klinikker skal håndtere patienter med alvorlige corona-senfølger Sundhedsstyrelsen har udarbejdet anbefalinger til indsatser ved senfølger efter COVID-19. En af dem går på at oprette særlige senfølgeklinikker, som regionerne melder, at de er klar til at oprette.
Skriv en kommentar
Læger vil have vaccinesvar fra sundhedsministeren Den udbredte mangel på vacciner får Lægeforeningen til at kræve både en redegørelse og en plan, der sikrer både influenza- og pneumokokvacciner til kronisk syge og udsatte
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Flere lungeundersøgelser hos yngre vil kunne opspore flere KOL-patienter Nyt forskningsstudie viser, at visse yngre personer har højere risiko for at udvikle lungesygdomme. Praktiserende læger skal blive langt bedre til at opspore og diagnosticere KOL-patienter, påpeger forsker bag studiet.
4 kommentarer