Et flertal af danskere foretrækker, at legepladser, fodboldstadions og forlystelsesparker bliver røgfrie, viser en ny analyse fra Trygfonden, Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen.

Ny analyse: Danskerne støtter røgfrie udeområder Danskerne har vænnet sig til ikke at ryge indendørs, og nu er turen kommet til at diskuterer røgfrie udeområder, mener forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse i kølvandet på ny analyse af danskernes holdning til røgfrie udeområder.

Offentlige legepladser og idrætsanlæg bør være røgfri, selvom de er udendørs. Det mener tre ud af fire danskere, viser en analyse, som Kantar Gallup har lavet for TrygFonden, Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen. Ligeledes står busstoppesteder og forlystelsesparker også højt på danskernes ønskeliste over røgfri udeområder. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse. »Vores holdning til, hvor der kan ryges, ændrer sig. I øjeblikket endda ret hastigt. Vi har vænnet os til, at vi ikke ryger indendørs. Nu er turen kommet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind