Foto: privat

Praktiserende læger har meget individuelle måder at håndtere patienter med symptomer på nedre luftvejsinfektioner Nyt dansk studie belyser, hvilke tanker og overvejelser de praktiserende læger gør sig, når de håndterer patienter med en mulig nedre luftvejsinfektion. Der er ret store forskelle mellem lægerne i deres tilgang til patienterne, siger forsker.

Diagnosticering af patienter med mistanke om en infektion i de nedre luftveje er en individuel sag for den enkelte læge. Det viser ny dansk forskning. Nogle læger gør tingene på én måde, mens andre læger gør det på en anden måde.  Nogle praksis overlader en stor del af diagnostikken til praksissygeplejersker, mens andre foretrækker kun at lade lægerne tilse patienter med symptomer på en akut infektion. Ens for alle er det dog, at vurderingen beror på en samlet vurdering af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind