WHO: Forarbejdet kød øger kræftrisiko som cigaretter For hver 50 gram forarbejdet kød man spiser pr. dag, øges risikoen for tarmkræft med 18 pct., mener 22 eksperter, som i WHO-regi har evalueret kræftrisikoen ved kød. 

Forarbejdet kød som bacon, pølser og skinke er blandt de fem mest kræftfremkaldende stoffer ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO. De andre stoffer er cigaretter, alkohol, asbest og arsenik, skriver The Guardian. WHO’s kræft agentur, the International Agency for Research on Cancer (IARC), skriver i dag i en pressemeddelelse, at der er tilstrækkelige beviser for at kunne klassificere forarbejdet kød som kræftfremkaldende, da indtag af forarbejdet kød kan resultere i tarmkræft. Samme risiko ses ikke ved rødt kød, som klassificeret som ’muligt kræftfremkaldende’,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement