Der er løsninger på vej i forhold til det kritiserede gebyr på 4000 kr., som frivillige læger, der f.eks. arbejder for idrætsforeninger eller på festivaller, skal betale. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse. 24. januar holdt styrelsen et møde med en række frivillige foreninger og organisationer, hvor dagsordenen var at finde løsninger på de udfordringer, der har vist sig for det frivillige Danmark i forbindelse med, at det er blevet lovpligtigt for alle behandlingssteder at registrere sig. Mødet...

Hjælp på vej til udenlandske læger, der vil arbejde i Danmark Et politisk flertal blæser nu til kamp mod de tårnhøje sagsbunker i Styrelsen for Patientsikkerhed, der betyder, at ikke-EU læger må vente næsten tre år på at få behandlet deres ansøgning om dansk autorisation. Området tilføres 23,1 mio. kr. over de næste 2 år. »Positivt at der nu viser sig en erkendelse af, at det her kan vi simpelthen ikke acceptere,« siger Lægeforeningen.
1 kommentar
Læger kritiserer notat om omskæring: Under faglig standard Styrelsen for Patientsikkerhed får kritik for arbejde på opdateringen af udskældt notat om ikke-medicinsk omskæring. Styrelsen vil dog ikke svare på spørgsmål i sagen.
3 kommentarer
Det bruger de sundhedfaglige organisationer på folkemødet Årligt bruger sundhedsorganisationerne flere hundredetusinde kroner på at deltage i folkemødet på Bornholm. Det er en god investering, mener lægeformand.
Skriv en kommentar
Svar fra styrelse om tolkegebyr skaber flere spørgsmål Efter lang ventetid har Johan Ludvig Reventlow fået svar fra Styrelsen for Patiensikkerhed på sit bekymringsbrev om tolkegebyr. Men svaret skaber flere spørgsmål, end det opklarer, mener den praktiserende læge.
3 kommentarerKammeradvokaten frikender Styrelsen for Patientsikkerheds politianmeldelser Kammeradvokaten konkluderer, at der ikke er grundlag for at kritisere Styrelsen for Patientsikkerheds politianmeldelser af ansatte i sundhedssektoren. Lægeformænd kritiserer undersøgelsens resultater og understreger, at der er behov for at evaluere hele styrelsens praksis.
Skriv en kommentarPræhospital leder: Klagesager bør vurderes af sagkyndige med relevant baggrund Jurist i det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden måtte søge aktindsigt for at få afklaret, at afgørelse i klagesag omkring et meningitisdødsfald var truffet af en kontorchef, der er speciallæge i samfundsmedicin.
1 kommentar
Styrelsen for Patientsikkerhed splittes op i to dele En ny styrelse for patientklager skal oprettes i Aarhus. Dermed bliver Styrelsen for Patientsikkerhed opdelt i to. Lægeforeningen håber, de to styrelser får hver deres klare profil.
Skriv en kommentar
Hvad skal regionerne med UTH-systemet? Her er Anders Kühnaus plan Formanden for Danske Regioner glæder sig først og fremmest over, at UTH-systemet nu er sikret overlevelse. »Det er vigtigt, at der både kan arbejdes med læring lokalt og på systemniveau, og at anonymiteten og sanktionsfriheden holdes i hævd,« siger Anders Kühnau (S).
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Først blev chefen for UTH-systemet fyret, så betalte STPS millioner for en ny patientsikkerhedsdatabase, der aldrig blev færdig Lena Graversen, tidligere mangeårig chef for UTH-systemet i Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), står nu frem og advarer mod at afskaffe rapporteringspligten for utilsigtede hændelser. Ifølge STPS-vicedirektør droppede styrelsen at udvikle en ny patientsikkerhedsdatabase, fordi løsningen blev for dyr.
Skriv en kommentar
Triptaner er bedst til anfaldsbehandling, viser stort migrænestudie Et nyt stort studie med danske forskere i spidsen har sammenlignet effekten af lægemidler mod migræneanfald. Fire triptaner er særligt effektive og ifølge forskerne bør studiet føre til ændringer i behandlingen af migræne.
Skriv en kommentar