Regionerne kan se frem til ekstraudgifter på 80 mio. kr. om året, hvis de i fuldt omfang vil overtage medicinalindustriens rolle som betaler af danske lægers deltagelse i lægevidenskabelige kongresser i udlandet. Det viser en opgørelse Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har udarbejdet. Ud fra oplysninger i Lægemiddelstyrelsens ‘liste over personer, der modtager økonomisk støtte fra virksomheder til deltagelse i fagrelevante aktiviteter i udlandet’, har Lif estimeret, at lægemiddelindustrien i 2015 betalte ca. 3.200 sponsorater til 2.000 forskellige læger. Med en vurderet pris...

Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Sundhedsordførere vil ruske op i Medicinrådet efter ny kortlægning om afviste kræftlægemidler Danmark skal være flittigere og hurtigere til at tage nye lægemidler i brug, siger flere sundhedsordførere. Meldingen kommer, efter at en ny kortlægning viser, at Medicinrådet i de seneste tre år har afvist lige over halvdelen af al ny kræftmedicin.
1 kommentar
Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Medicin. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
2 kommentarer
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt« Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler helt ny form for kolesterolsænkende medicin Medicinrådets anbefaling af Leqvio (inclisiran) til behandling af personer med forhøjet kolesterol giver læger muligheder for at skræddersy behandlingen til patienter, siger overlæge og klinisk professor.
Skriv en kommentar
Kirsten Wisborg i Medicinrådet: Sundhedsvæsenet er ikke en stor og uudtømmelig kasse Den 58-årige børnelæge og vicedirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler er blevet udpeget af Region Hovedstaden til at overtage Per Jørgensens plads i Medicinrådet. Det er en opgave, hun går til med nysgerrighed efter at lære mere om beslutningsgrundlaget bag rådets anbefalinger.
Skriv en kommentar
Schøler er usikker på gevinsten bag anbefaling Ifølge en ny analyse kan faste ansøgningstidspunkter skabe op mod ni ugers ekstra sagsbehandlingstid i sekretariatet. Jørgen Schøler Kristensen, formand for Medicinrådet, holder igen med egne forventninger til forslaget.
Skriv en kommentar
Patentudløb på øjenmedicin kan skabe besparelser, men ventetid for patienterne Det europæiske patentudløb på Novartis' lægemiddel Lucentis har åbnet for markedsføring af et biosimilært alternativ inden for våd AMD. Det har fået Medicinrådet og Amgros til at øjne besparelser i medicinbudgetterne, mens klinikerne frygter for kapaciteten.
Skriv en kommentar
QALY-sager presser Medicinrådet i bund: Alarmerede Danske Regioner allerede tilbage i sommer I et opsigtsvækkende brev stilet til direktøren for Danske Regioner skrev Medicinrådets formænd allerede sidste sommer, at 16 uger til sagsbehandling af QALY-sager var urealistisk. Danske Regioner har endnu ikke taget stilling, og i dag er Medicinrådet plaget af massive tidsoverskridelser på QALY-sager.
Skriv en kommentar
VIVE-rapport sætter fokus på udfordringerne ved næste generation af avancerede terapier Vi er nødt til at have en snak om, hvordan vi økonomisk, organisatorisk og regulatorisk håndterer nye behandlingstyper som CAR T-celleterapier og genterapier, der forventes at blive markedsført langt flere af i de kommende år, siger seniorforsker Sarah Wadmann fra VIVE.
Skriv en kommentar