De fleste specialer kender det. Medierne får færten af noget kritisabelt inden for specialet, og specialeformændene må stå for skud. For Dansk Ortopædisk Selskab (DOS) skete det f.eks. i 2010-2012, da sagen om metal mod metal-hofter rullede i de danske medier. »Ortopædkirurger har et par gange været i medierne, hvor vores fremtoning kunne havde været bedre, da vi med vores faglige baggrund ikke altid fik tingene formidlet hensigtsmæssigt. Dermed er vores fornuftige budskab ikke altid kommet tilstrækkeligt klart frem. Det...

Nyt studie: Armslynge er lige så effektiv som operation En armslynge kan give lige så gode resultater som en dyr operation. Det viser nyt studie om skulderoperationer. Studiet peger på et område, hvor sundhedsvæsenet med fordel kan prioritere den ikke-operative og billigere behandling, mener medforfatter og professor i ortopædisk rehabilitering ved Aarhus Universitet.
Skriv en kommentar
Følgerne af lægefagets feminisering De seneste årtiers markante kønsskifte i lægefaget medfører en del ændringer på hospitaler og i almen praksis. Især kvindelige læger ønsker sig i stigende grad deltid, de er mere stressede end deres mandlige kolleger, og udenlandske studier tyder på, at deres måde at være læge på adskiller sig fra mændenes.
Skriv en kommentar
Skulderkirurger efterlyser PRO-data Manglende målinger af patientoplevet kvalitet efter skulderkirurgi kan have negative konsekvenser for mulighederne for at forbedre behandlingskvaliteten, mener formanden for Dansk Skulderalloplastik Register. I RKKP ønsker man at få flere effektmål ind i databaserne.
Skriv en kommentar
To skud binyrebarkhormon reducerer behovet for morfin ved knæoperationer Ny dansk forskning viser, at hvis patienter bliver behandlet med to skud binyrebarkhormon i forbindelse med en operation for at få udskiftet hele knæet, så falder deres efterfølgende behov for smertedækning med morfin.
1 kommentarOverlæger vil samle børneortopædkirurgi på Rigshospitalet Flere overlæger fra Hvidovre Hospital argumenterer for, at man bør samle de børneortopædkirurgiske funktioner på Rigshospitalet. De får opbakning fra klinikchefen, som allerede arbejder med idéen.
1 kommentar
Regionsdirektør om valg af Sundhedsplatformen: Jeg fortryder ikke Listen af it-skandaler vidner om, at man ikke kan gøre et gigantisk nyt it-system færdigt og fejlfrit før implementering, mener regionsdirektør Hjalte Aaberg. Selvom den kaotiske implementeringsmodel har sat hospitalerne under pres, fortryder han intet.
1 kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarer
Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar
Læge overtog omstridt klinik: Tre måneder senere har hun fået forbud mod at behandle børn og unge I en privat klinik på Frederiksberg tilbydes behandling af Myalgisk Encephalomyelitis, også kendt som ME. Sygdommen er omdiskuteret i Danmark, og allerede efter få måneder har den nye ejer af klinikken, speciallæge i almen medicin Louise Rindel Gudbergsen, tiltrukket sig opmærksomhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
1 kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Juridiske eksperter om lægeligt kørselsforbud: Vi risikerer, at folk ikke går til lægen Eftersom vi ikke ved, om det vil føre til færre overtrædelser af det lægelige kørselsforbud eller ej, hvis politiet automatisk får det at vide, bør vi respektere fortroligheden mellem læge og patient. Det mener sundhedsjurist Kent Kristensen og professor i strafferet Nicolaj Sivan Holst, der begge vurderer, at det vil kunne afholde folk fra at gå til lægen, hvis politiet automatisk får besked.
2 kommentarer