Til trods for stigende forekomst af kræft blandt befolkningerne i de europæiske lande, til trods for introduktionen af flere end 100 nye kræftlægemidler over de seneste 20 år og til trods for stigende udgifter til kræftmedicin, har de direkte sundhedsudgifter til kræftbehandling holdt sig på en konstant andel af de samlede sundhedsudgifter i ca. 20 år. Det fremgår af en større kortlægning af europæiske patienters adgang til kræftmedicin, som en forskergruppe fra det svenske institut for sundhedsøkonomi IHE (Institut för...

Nye lægemidler udgør lille del af udgifter til kræftmedicin Frygt for, at ny kræftmedicin skal sprænge økonomien i det danske sundhedsvæsen er ubegrundet, mener formanden for de danske onkologer.
1 kommentar
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentarAlgoritme ville have reduceret prisen for Xtandi markant Regneksempel viser, at danske hospitaler kunne opnå en besparelse på 230.000 kr. pr. behandling af prostatakræft ved at bruge den algoritme, som hollandske forskere har foreslået.
Skriv en kommentar
Forskere: Matematisk algoritme kan give markant billigere kræftmidler Hollandske forskere foreslår, at medicinalfirmaer skal udregne priser på kræftmedicin efter en fastlagt algoritme. Dansk sundhedsøkonom mener, at det kan give markant lavere priser.
Skriv en kommentar
Kræftforeninger overvejer initiativ mod stigende medicinpriser Den europæiske sammenslutning af kræftforeninger ECL diskuterer lige nu et hollandsk forslag til en model for lægemiddelmarkedet samt en ny forretningsstruktur, der skal aftvinge lægemiddelindustrien magt og sætte en stopper for løbske priser på ny medicin.
Skriv en kommentarNy forskning skal kortlægge ernæringsstatus hos lungekræftpatienter Et nyt ph.d.-studie vil undersøge, hvordan ernæringsrelaterede problemer hos patienter med lungekræft påvirker deres behandlingsforløb. Studiet skal danne grundlag for en tværfaglig behandlingsplan, som skal forebygge vægttab og underernæring blandt patienterne.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar