Omkostningerne ved en behandling med det nye brystkræftmiddel Ibrance (palbociclib) fra lægemiddelvirksomheden Pfizer er for høje sammenlignet med behandlingens potentielle fordele. Det vurderer det britiske prioriteringsinstitut NICE, som har valgt ikke at anbefale Ibrance, fremgår det af en nyhed på instituttets hjemmeside. Ibrance er udviklet til behandling af patienter med HER2-negativ, lokal fremskreden eller metastaserende brystkræft. Lægemidlet kan anvendes enten før eller efter andre behandlinger er forsøgt anvendt. Studier har vist, at Ibrance bremser væksten af kræfttumorer i omkring ti måneder....
NICE anbefaler Opdivo til nyrekræft NICE anbefaler Bristol-Myers Squibbs immunterapeutiske lægemiddel Opdivo til behandling af fremskreden nyrekræft.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi i Aarhus. Han skal i sit professorat udforske teknologiske muligheder, der kan forbedre kræftbehandlingen.
Skriv en kommentar
Mikroskop målte 30 procent forkert i knap et år: Patienter med modermærkekræft måtte udredes igen Otte patienter på Regionshospitalet Randers måtte gennem en ny udredning, efter at hospitalet ved et tilfælde opdagede en fejl på et mikroskop, der målte modermærker med kræft 30 procent forkert. Lægelig direktør er chokeret over fejlen, der blev opdaget i oktober.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen udskyder beslutning om centralisering af børneonkologien Efter massiv kritik flere steder i landet har Sundhedsstyrelsen valgt at udskyde sin beslutning om, hvordan behandlingen af kræftramte børn i fremtiden skal organiseres. En ny plan ventes på plads til foråret.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen: Vi har ikke skærpet retningslinjerne for lungekræftpakkeforløb Sundhedsstyrelsen afviser, at retningslinjerne for, hvornår patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft skal henvises til et kræftpakkeforløb, er blevet skærpet. »Når vi siger, at mistanke om kræft ikke kan gradbøjes, er det i forhold til patientrettigheder,« siger Lotte Klitfod, overlæge og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse: Sundhedsstyrelsen må skære igennem Patienterne er utrygge og forvirrede, og de praktiserende læger er i tvivl om, hvad de skal stille op med patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft. Praktiserende læger, Dansk Lunge Cancer Gruppe og Kræftens Bekæmpelse opfordrer nu Sundhedsstyrelsen til at melde klare retningslinjer ud.
Skriv en kommentar
Lungecancergruppe ville ikke have skærpede retningslinjer Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) afviser, at man ønskede skærpede retningslinjer for henvisning af patienter til lungekræftforløb, som det ellers er blevet udlagt af Sundhedsstyrelsen. »Vi er udelukkende optagede af, at røntgen af thorax skal udelukkes som diagnostisk redskab ved mistanke om lungekræft,« siger formanden for DLCG.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci giver dårligere prognose for patienter med lungekræft Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis.
Skriv en kommentar
Klinisk forsøg tester grænserne for adoptiv T-celleterapi T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons.
Skriv en kommentar