Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at dansk hjerneforskning sammenlignet med andre lande er i en rivende udvikling, men at der er fortsat er meget at stræbe efter for at blive blandt verdens førende. Det skriver Lundbeckfonden på sin hjemmeside. Målt på antallet af offentliggjorte videnskabelige publikationer over en tiårig periode har Danmark haft den største vækst blandt otte sammenlignelige lande. Alene fra 2013-2015 offentliggjorde danske hjerneforskere 6.800 videnskabelige artikler. Set i forhold til befolkningstallet er Danmark kun overgået af...
Kvinder med epilepsi har fem gange højere risiko for at dø under graviditet Danske kvinder med epilepsi har en markant forhøjet risiko for at dø under graviditeten, konkluderer forskere fra Aarhus Universitet. »Vi bør overveje, om vi kan følge kvinderne bedre end i dag,« lyder det fra studiets førsteforfatter.
Skriv en kommentar
Det dør personer med epilepsi af Gennemgang af samtlige danskere med epilepsi i perioden fra 2000 til 2015 viser, hvad personer med epilepsi dør af, og hvor meget kortere de kan forvente at leve sammenlignet med personer uden epilepsi.
Skriv en kommentar
Dansk hjerneforskning i Aarhus modtager bevilling på 75 mio. kr. Lundbeckfonden har besluttet at give 75 mio. kr. til hjerneforskningscentret DANDRITE på Aarhus Universitet. Pengene skal bruges til at hente skarpe hjerner til landet og skabe et neurovidenskabeligt miljø, der kan afdække ny viden.
Skriv en kommentarMultidisciplinær rehabilitering øger sklerosepatienters livskvalitet Hidtil største randomiserede studie af effekterne af multidisciplinær rehabilitering til MS-patienter under indlæggelse peger på god effekt på patienternes livskvalitet
Skriv en kommentar
Bedre billeder af hjernen skal opklare MS-mysterier Danske forskere på Hvidovre Hospital kan med den kraftfulde 7 tesla MR-scanner se de skader i hjernens grå substans, som er usynlige på almindelige scannere. Som de første i verden er forskerne ved at kortlægge den præcise sammenhæng mellem specifikke læsioner i den grå substans og konkrete symptomer hos sklerosepatienter. Målet er at forbedre både forståelsen og behandlingen af den komplekse sygdom.
Skriv en kommentarSpinraza-konkurrent er mere skånsom for patienten Spinraza-konkurrenten Zolgensma forventes at blive godkendt af EU til efteråret. Zolgensma er en mere skånsom behandling for patienten, men den er en kostelig affære, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Ny professor i neurologi skal undersøge forandringer i hjernens små blodkar Christina Rostrup Kruuse tiltræder som ny professor i neurologi på Herlev og Gentofte Hospital. Blodprop og blødninger i hjernen bliver et fokusområde i hendes professorat.
Skriv en kommentarSamlet uddannelsesforløb skal skaffe flere neurologer og psykiatere til Nord- og Midtjylland Nord- og Midtjylland kan oprette 11 sammenhængende uddannelsesforløb til speciallæger i psykiatri og neurologi.
Skriv en kommentarMidtjylland dropper neurologers forslag om fusion Midtjyske politikere har i budgetforlig valgt at se bort fra et forslag fra Specialeråd for Neurologi, der ønskede fusionere to af de tre neurologiske afdelinger i regionen.
Skriv en kommentar
Ny professor skal bidrage til forståelsen af Parkinsons oprindelse Overlæge Per Borghammer fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny klinisk professor i nuklearmedicin og neurovidenskab og skal forske i Parkinsons sygdom.
Skriv en kommentar