Står den læring, man kan vride ud af utilsigtede hændelser, mål med den tid og de kræfter, man bruger på at indrapportere dem? Det er et af de spørgsmål, som Styrelsen for Patientsikkerhed har behov for at diskutere med det sundhedspersonale, der arbejder med patientsikkerhed i de fem regioner. Med håb om at få så mange indspark fra bl.a. læger og sygeplejersker som muligt tager Styrelsen for Patientsikkerhed i løbet af foråret på besøg i de fem regioner for at...

UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Hvad skal regionerne med UTH-systemet? Her er Anders Kühnaus plan Formanden for Danske Regioner glæder sig først og fremmest over, at UTH-systemet nu er sikret overlevelse. »Det er vigtigt, at der både kan arbejdes med læring lokalt og på systemniveau, og at anonymiteten og sanktionsfriheden holdes i hævd,« siger Anders Kühnau (S).
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Først blev chefen for UTH-systemet fyret, så betalte STPS millioner for en ny patientsikkerhedsdatabase, der aldrig blev færdig Lena Graversen, tidligere mangeårig chef for UTH-systemet i Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), står nu frem og advarer mod at afskaffe rapporteringspligten for utilsigtede hændelser. Ifølge STPS-vicedirektør droppede styrelsen at udvikle en ny patientsikkerhedsdatabase, fordi løsningen blev for dyr.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Svar fra styrelse om tolkegebyr skaber flere spørgsmål Efter lang ventetid har Johan Ludvig Reventlow fået svar fra Styrelsen for Patiensikkerhed på sit bekymringsbrev om tolkegebyr. Men svaret skaber flere spørgsmål, end det opklarer, mener den praktiserende læge.
3 kommentarerPræhospital leder: Klagesager bør vurderes af sagkyndige med relevant baggrund Jurist i det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden måtte søge aktindsigt for at få afklaret, at afgørelse i klagesag omkring et meningitisdødsfald var truffet af en kontorchef, der er speciallæge i samfundsmedicin.
1 kommentar
Vangsted: Flere læger vil komme i søgelyset Skærpede tilsynsregler betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed hurtigere kan gribe ind, hvis der er fare for patientsikkerheden. Det betyder, at flere læger vil komme i styrelsens søgelys, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Plejehjem stadig udfordrede af medicinhåndtering: »Vi bliver ikke bedre af at blive tjekket i hoved og røv« Mange plejehjem har problemer med patientsikkerheden, viser en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det største problem er håndtering og opbevaring af medicin, hvor næsten 60 pct. af plejehjemmene ikke lever op til standarden. Men STPS leder efter fejl og mangler forståelse for kommunernes hverdag, mener Torben Hollmann, centerchef for sundhed og ældre i Næstved Kommune.
1 kommentar
Cheflæge målløs over regeringens UTH-forslag: Vi lærer ikke noget i et system, hvor vi skal forsvare os Danske Patienter og cheflæge for akutmodtagelsen i Odense Poul Henning Madsen er dybt bekymret over regeringens planer om at nedlægge indberetningspligten for utilsigtede hændelser.
2 kommentarer