5,4 mio. har lektor Henrik Jensen og hans forskningsgruppe, der beskæftiger sig med farmaceutisk og fysisk kemi på det Farmaceutiske Fakultet på Københavns Universitet, fået fra det frie forskningsråd til at arbejde videre med deres lab-on-a-chip, et mini-laboratorium på en mikrochip. Deres mål er at udvikle en teknologisk platform til brug ved individualiseret medicinering. »Alle personer får forskellig virkning af medicin, og reagerer forskelligt på bivirkninger. Ved nogle typer behandlinger kan man ud fra analyse af bestemte bio-markører se, hvordan...

Danske babyers tarme flyder med antibiotikaresistente bakterier En undersøgelse af danske babyers tarme viser, at selv på dette meget tidlige tidspunkt i livet flyder tarmene med resistente bakterier. Bakterierne er endda resistente over for antibiotika, der er tiltænkt som de sidste udveje mod genstridige infektioner. Forsker bag opfordrer til påpasselighed med antibiotika til gravide.
Skriv en kommentar
Forskere: DNA-opdagelse er et skridt på vejen mod ny kræftmedicin Forskere fra Københavns Universitet har fundet ny viden om vores cellers DNA, som kan bruges til udvikling af nye behandlinger mod aggressive former for kræft.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
‘Vi-orienteret’ leder bliver vicedirektør på Holbæk Sygehus Marlene Fleischer er ny vicedirektør på Holbæk Sygehus. Hun kommer fra en stilling som chefsygeplejerske på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor hun har været leder i otte år.
Skriv en kommentar
Forskere vil forhindre astmaudvikling ved at give mors tarmmikrobiom til nyfødte Danske forskere skal lave et banebrydende forsøg, hvor de vil reducere risikoen for, at børn født ved kejsersnit udvikler astma. Det vil de gøre ved at give nyfødte børn lidt af mors tarmmikrobiom.
1 kommentar
Nye konsensus-guidelines skal strømline forskningen i fødevareallergi Forskere, læger, personer med fødevareallergi og pårørende til personer med fødevareallergi har identificeret de mest kritiske outcomes, der skal måles på i kliniske forsøg vedrørende fødevareallergi. Det gør det lettere at sammenligne studier og samle data fra flere studier i ét, siger forsker.
Skriv en kommentar
Eva Prescott modtager kardiologisk pris Ved Dansk Cardiologisk Selskabs årsmøde modtog Eva Prescott Jubilæumsprisen for sit arbejde i European Society of Cardiology.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Ny generation af vægttabsmedicin på vej En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Studie: Ny metode kan revolutionere hjerneforskningen Forskere har udviklet en metode til at måle ilt i hjernen. Metoden viser bl.a. at når mus står stille, opstår der skadelige lommer af iltmangel i hjernen. Det samme gælder formentlig også mennesker og viser, hvor vigtigt det er at bevæge sig, siger professor Maiken Nedergaard.
Skriv en kommentar
Merete Nordentoft vinder europæisk pris Formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab vinder 2024-udgaven af EPA Constance Pascal - Helen Boyle Prize for sit arbejde med at forbedre mental sundhed i Europa.
Skriv en kommentar