To nye behandlinger er blevet inkluderet i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicins (RADS) behandlingsvejledning, der eksisterer indenfor behandling af hepatitis C. Det siger fagudvalgsformand, professor og overlæge Henrik Nielsen. Det drejer sig om Epclusa (sofosbuvir/velpatasvir) samt Zepatier (elbasvir/grazoprevir). »Firmaet bag sidstnæsvnte har vist nogle produktionsforsinkelser, der er årsag til, at det ikke er tilgængeligt på apoteket lige nu. Men i RADS har vi haft adgang til relevant dokumentation og ment, at selvom det ikke findes nu, er der godkendt, og...
En tredjedel i behandling med dyre hepatitis C-midler En opgørelse fra de fem regioner viser, at ca. en tredjedel af de diagnosticerede patienter med hepatitis C er i behandling med de nye, dyre lægemidler.
Skriv en kommentar
SSI-studie: COVID-19-smitte fører ikke til flere alvorlige infektionssygdomme En ny stor registerundersøgelse fra Statens Serum Institut viser, at der ikke var flere voksne, som blev indlagt med alvorlige infektionssygdomme, efter de havde været smittet med COVID-19.
Skriv en kommentar
Danmark bliver centrum for internationalt forskningscenter om antibiotikaresistens Et nyt, stort internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens skal placeres i Danmark. Centeret skal have mellem 400-500 ansatte.
Skriv en kommentarNyt forsøg blåstempler selvbehandling med antibiotika i hjemmet Aarhus Universitetshospital har oplært en række patienter i selv at stå for antibiotikabehandling i eget hjem, og forsøget viser, at mange patienter fremover kan behandle sig selv med antibiotika og dermed undgå indlæggelse.
Skriv en kommentar
Styrelsen underkender udtalelser fra tre sagkyndige i klagesag Tre speciallæger fandt ingen grund til at kritisere hændelsesforløbet ved et meningitisdødsfald. Men i sin endelige afgørelse nåede Styrelsen for Patientsikkerhed frem til den modsatte konklusion. »Jeg har været meget rystet og forarget,« siger en af de tre sagkyndige, Jane Gregersen.
28 kommentarer
Hovedstaden vil med nye planer sikre hurtigere behandling af meningitis Flere dødsfald efter meningitis og meningokoksygdom får Region Hovedstaden til at formulere ti handlingsplaner, der skal reducere risikoen for dødsfald.
Skriv en kommentarSuperbakteriers følsomhed overfor antibiotika kan genoprettes Danske forskere har opdaget gener, som er afgørende for bakteriers resistens mod antibiotika.
Skriv en kommentarNy malariavaccine effektiv i klinisk forsøg Tyske forskere har udviklet en vaccine mod malaria baseret på det fulde patogen frem for kun delkomponenter. Den ser ud til at kunne give 100 pcts. beskyttelse mod sygdommen.
Skriv en kommentarNy procedure omkring urinvejsinfektion hjælper børn og familier Indlæggelse i flere dage og intravenøs antibiotikabehandling kan undgås ved at bruge ambulant behandling, viser internationale forsøg. Det forklarer pædiater Søren Hagstrøm fra Aalborg Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Ny professor skal hjælpe i kampen mod flåt-sygdomme Overlæge Anne-Mette Lebech er ny professor på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Med sit professorat skal hun finde en ny metode til at opdage og følge borrelia i nervesystemet.
Skriv en kommentar