Ny forskning baner vejen for lægemidler, der kan genoprette følsomheden over for antibiotika i multiresistente superbakterier. Forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og Ross University School of Veterinary Medicine (Ross) har udviklet en ny metode til at genskabe følsomheden over for antibiotika hos de multiresistente bakteriestammer Klebsiella pneumoniae og Escherichia coli. Det skriver universitetet på sin hjemmeside. Opdagelsen kan få stor betydning for bekæmpelsen af ESBL-bakterien Klebsiella pneumoniae, der på verdensplan er den vigtigste årsag til dødelige lungeinfektioner...

SSI-studie: COVID-19-smitte fører ikke til flere alvorlige infektionssygdomme En ny stor registerundersøgelse fra Statens Serum Institut viser, at der ikke var flere voksne, som blev indlagt med alvorlige infektionssygdomme, efter de havde været smittet med COVID-19.
Skriv en kommentar
Danmark bliver centrum for internationalt forskningscenter om antibiotikaresistens Et nyt, stort internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens skal placeres i Danmark. Centeret skal have mellem 400-500 ansatte.
Skriv en kommentarNyt forsøg blåstempler selvbehandling med antibiotika i hjemmet Aarhus Universitetshospital har oplært en række patienter i selv at stå for antibiotikabehandling i eget hjem, og forsøget viser, at mange patienter fremover kan behandle sig selv med antibiotika og dermed undgå indlæggelse.
Skriv en kommentar
Styrelsen underkender udtalelser fra tre sagkyndige i klagesag Tre speciallæger fandt ingen grund til at kritisere hændelsesforløbet ved et meningitisdødsfald. Men i sin endelige afgørelse nåede Styrelsen for Patientsikkerhed frem til den modsatte konklusion. »Jeg har været meget rystet og forarget,« siger en af de tre sagkyndige, Jane Gregersen.
28 kommentarer
Hovedstaden vil med nye planer sikre hurtigere behandling af meningitis Flere dødsfald efter meningitis og meningokoksygdom får Region Hovedstaden til at formulere ti handlingsplaner, der skal reducere risikoen for dødsfald.
Skriv en kommentarNy malariavaccine effektiv i klinisk forsøg Tyske forskere har udviklet en vaccine mod malaria baseret på det fulde patogen frem for kun delkomponenter. Den ser ud til at kunne give 100 pcts. beskyttelse mod sygdommen.
Skriv en kommentarNy procedure omkring urinvejsinfektion hjælper børn og familier Indlæggelse i flere dage og intravenøs antibiotikabehandling kan undgås ved at bruge ambulant behandling, viser internationale forsøg. Det forklarer pædiater Søren Hagstrøm fra Aalborg Universitetshospital.
Skriv en kommentarRADS inkluderer nye lægemidler i hepatitis C-vejledning Fagudvalget for behandling af hepatitis C har opdateret sit baggrundsnotat med to nye behandlinger.
Skriv en kommentar
Ny professor skal hjælpe i kampen mod flåt-sygdomme Overlæge Anne-Mette Lebech er ny professor på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Med sit professorat skal hun finde en ny metode til at opdage og følge borrelia i nervesystemet.
Skriv en kommentar
Flere bliver smittet med multiresistente bakterier på danske hospitaler Multiresistente bakterier er et stigende problem på de danske hospitaler. Tidligere kom smitten med CPE-bakterier fra udlandet, men nu tyder det på, at CPE har et dansk smittereservoir.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet får ny cheflæge for infektionssygdomme Daniel Faurholt-Jepsen bliver cheflæge for Afdeling for Infektionssygdomme på Rigshospitalet. Han vil fokusere på at give den optimale behandling hos patienter med én eller flere sygdomme samt skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne kan udvikle sig.
Skriv en kommentar