425 millioner voksne har diabetes på verdensplan Den internationale diabetesorganisation opjusterer, hvor mange personer, der verden over lever med diabetes. Tallet er steget med 10 millioner personer på bare to år.

I forbindelse med Verdens Diabetesdag i dag 14. november præsenterer den internationale diabetesorganisation (IDF), som Diabetesforeningen er en del af, nye tal for antallet af personer, der har diabetes på globalt plan. Det skriver Diabetesforeningen på sin hjemmeside.

I alt estimeres det, at 425 mio. voksne verden over i dag lever med diabetes. Det er 10 millioner mennesker mere end i 2015, oplyser IDF.

»Der haster med at få skabt flere kollektive tiltag på tværs af sektorer, der kan forbedre diabetesresultaterne og nedbringe den globale diabetes-byrde. Hvis vi ikke handler i tide med at forebygge type 2-diabetes og forbedre håndteringen af ​​alle former for diabetes, sætter vi fremtidige generationers levebrød i fare,« udtaler den kommende præsident for IDF, Dr. Nam Cho.

Også i Danmark stiger forekomsten af diabetes markant i disse år. I 2030 vil 430.000 danskere være diagnosticeret med type 2-diabetes, viser en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed. Der er ikke lavet en fremskrivning for type 1-diabetes.

Skriv kommentar