I samarbejde med andre aktører skal Henning Bundgaard (tv) og Henrik Ullum undersøge 120.000 blodprøver fra hjertepatienter for de mest hyppige genforandringer relateret til hjerte-kar-sygdomme.

120.000 blodprøver skal sikre hjertepatienter bedre behandling Et stort genetisk studie af blodprøver fra 120.000 hjerte-kar-patienter skal bidrage med viden om sygdomsmekanismer, patienternes risikoprofiler og prognose. Håbet er, at studiet vil styrke udredningen og behandlingen af den enkelte patients sygdom samt forhindre overbehandling.

I dag er der ikke stor forskel på, hvordan en 40-årig patient med mild iskæmisk hjertesygdom og en 80-årig hjertepatient med udbredt sygdom i kranspulsårerne behandles: Recepten for langt de fleste er en livslang cocktail af blodfortyndende og kolesterolsænkende præparater i temmelig høje doser, evt. suppleret med betablokkere og behandling af følgesygdomme. Men sådan kommer fremtiden efter alt at dømme ikke til at se ud. Et nyt stort studie af blodprøver fra 120.000 hjerte-karpatienter skal bidrage med ny viden om...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind