12 intensive sengepladser til patienter med svær psykisk sygdom på vej i Syddanmark De nye intensive sengepladser i psykiatrien i Region Syddanmark er primært tiltænkt psykotiske patienter.

For første gang bliver der etableret decideret intensive sengepladser i psykiatrien i Region Syddanmark. Det sker efter at regionsrådet har givet grønt lys til, at Retspsykiatrien i Middelfart, Børne- og Ungdomspsykiatrien Odense samt Psykiatrisk Afdeling Odense hver kan etablere fire intensive sengepladse. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Pladserne er en opkvalificering af eksisterende sengepladser, og etableringen sker som led i regionsrådets budgetforlig for 2019, hvor der blev afsat 12 mio. kr. til intensive sengepladser.

De nye pladser åbner til maj og er primært tiltænkt psykotiske patienter, som ofte bliver indlagt og udsættes for bæltefiksering eller andre former for tvang, fordi de skader sig selv eller er til fare for andre.

»Det er på tide, at vi gør noget særligt for denne gruppe mennesker, som er blandt de mest sårbare og udsatte borgere, vi har. Jeg håber, at sengepladserne med tiden vil føre til, at de kan få et bedre liv. Et liv, hvor de får en bedre indsigt i egen sygdom, så de får færre symptomer og konflikter med sig selv og andre og undgår tvang.  Det er målet,« siger Thies Mathiasen (DF), formand for regionens psykiatri- og socialudvalg, i pressemeddelelsen.

Skriv kommentar