Xarelto giver færre blødninger end VKA hos atrieflimren efter ballonudvidelse Nyt fase IIIb-studie viser, at det NOAK-midlet Xarelto resulterer i markant færre blødninger hos atrieflimmer-ramte patienter, som har fået en ballonudvidelse.

Hvad er den sikreste og mest effektive måde at forhindre udviklingen af blodpropper hos atrieflimmer-ramte patienter, der lige har fået en ballonudvidelse? De nuværende ESC-guidelines anbefaler behandling med enten en vitamin K antagonist (VKA) eller NOAK i kombination med en dobbelt trombocythæmmende behandling (DAPT). Hvilken af de to strategier, der har været bedst, har hidtil været uklart på grund af mangelfuld evidens. Fase-IIIb-studiet PIONEER AF-PCI er ifølge en pressemeddelelse fra Bayer det første randomiserede studie, som undersøger et NOAK-lægemiddel til behandling af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind