Flere end forventet får reducerede NOAK-doser

Flere end forventet får reducerede NOAK-doser Et nyt dansk studie viser, at en tredjedel af alle danske NOAK-patienter med atrieflimren, får ordineret deres medicin i en reduceret dosis. Det kommer bag på forskerne, som formoder, at de reducerede doser udskrives til patienter, der burde få NOAK-midlerne i en standarddosis.

Et nyt dansk studie har undersøgt effekten og sikkerheden af de antikoagulerende NOAK-midler Pradaxa (dabigatran), Xarelto (rivaroxaban) og Eliquis (apixaban) i reducerede doser. Et vigtigt delresultatet, der, ifølge forskerne bag studiet, fortjener opmærksomhed er, at omkring en tredjedel af alle danske NOAK-patienter med atrieflimren (AF) sættes i behandling med et NOAK-middel i en reduceret dosis. Det overrasker forskerne, da tallet er langt højere, end de havde forventet. »De reducerede doser udskrives langt hyppigere, end vi havde forventet. Det vil sige...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind