De sundhedsprofessionelle i kommunerne og de praktiserende læger bidrager med patientens livshistorie, når de sidder med sygehuspersonalet til de tværsektorielle videomøder. Det giver en anden dialog om patientforløbet, fordi spørgsmålene kommer til at handle mere om patienten.

Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.

Hr. Olsen er blevet indlagt på kardiologisk afdeling, og når han udskrives, skal der efterfølgende tages blodprøver for at følge hans behov for blodfortyndende medicin. Problemet er bare, at på den midlertidig plads på plejecentret, hvor Hr. Olsen nu er, kan de ikke tage den nødvendige blodprøve, og hans praktiserende læge har ikke rutine i at styre den form for medicinsk behandling. Hr. Olsen bliver derfor genindlagt kort efter sin udskrivelse, fordi den rette medicindosering ikke kan præciseres. Sådan kunne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement